Maturanti podgoričke Srednje ekonomske škole u posjeti Ekonomskom fakultetu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dan otvorenih vrata, događaj namijenjen maturantima sa ciljem da im olakša izbor prilikom upisa fakulteta, organizovan je danas za đake završnog razreda Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“.


Dekan prof.dr Nikola Milović sa prodekanima prof.dr Bobanom Melovićem, prof.dr Mijatom Jocovićem, prof.dr Sašom Popovićem kao i rukovodiocem akademskih studija doc.dr Zdenkom Dragašević, predstavio je maturantima studijske programe koje mogu upisati na Ekonomskom fakultetu, mogućnosti nastavka školovanja nakon završenih osnovnih trogodišnjih studija, kao i mogućnosti zaposlenja u struci.


Tom prilikom predstavnici uprave su istakli da je uspješna saradnja Fakulteta sa privrednim subjektima u Crnoj Gori rezultirala organizovanjem praktične nastave kod budućih poslodavaca, čime studenti pored teorijskih znanja stiču i vještine neophodne za zaposlenje.


Maturanti su bili posebno zainteresovani za mogućnosti studiranja u inostranstvu, što će im biti omogućeno na Ekonomskom fakultetu zahvaljujući mnogobrojnim programima mobilnosti posredstvom kojih oko 50 naših studenata godišnje provedu semestar ili cijelu studijsku godinu u inostranstvu.


Sa maturantima u posjeti Fakultetu su bili i direktor Škole, g-din Branimir Đukić kao i predsjednik Školskog odbora g-din Dušan Perović. Oni su tom prilikom predočili da najbolji đaci te škole tradicionalno upisuju Ekonomski fakultet, te da očekuju da će se to dogoditi i ove godine.


O mnogobrojnim aktivnostima u kojima studenti mogu učestvovati na Ekonomskom fakultetu a koje čine zanimljiv i bogat studentski život, od učestvovanja u humanitarnim akcijama, sportskim događajima do putovanja i zabave, ali i druženju ljubitelja rok muzike, maturantima su govorile njihove buduće kolege iz Saveza studenata, Vijeća studenata, Ekomena, Volonterskog kluba i Kluba poštovalaca Rock & Roll-a.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.