Ekonomski fakultet potpisao sporazum o saradnji sa Komercijalnom bankom AD Budva




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Sporazumom o saradnji koji su danas potpisali dekan Ekonomskog fakulteta prof.dr Nikola Milović i glavni izvršni direktor Komercijalne banke AD Budva g-din Mirko Marojević, postavljeni su temelji saradnje dvije uspješne institucije.

Dekan Milović je istakao veoma važnom saradnju sa institucijom koja slavi 25 godina uspješnog poslovanja:

„Komercijalna banka će svojim iskustvom biti dobra nastavna i naučna baza gdje će naši studenti sticati vrijedna praktična znanja. Osim toga, saradnjom na zajedničkim projektima očekujemo da ćemo svojim stručnim kapacitetima pomoći Komercijalnoj banci u izazovnim poslovnim situacijama u kojima se mogu naći. S obzirom na to da su rezultati rada na obje strane pozitivni, vjerujem da će ova saradnja biti uspješna i dugovječna“.

On je naglasio i da je Komercijalna banka AD Budva jedan od najznačajnijih partnera Ekonomskog fakulteta istakavši da će ova kompanija, povodom obilježavanja 25 godina svog postojanja, biti zlatni sponzor svečanosti kojom se obilježava Dan Ekonomskog fakulteta i dodjeljuju  nagrada najboljim studentima.

G-din Marojević je istakao da se Komercijalna banka pored svojih poslovno finansijskih performansi može pohvaliti i društveno odgovornim poslovanjem:

 „U skladu sa tim smo odlučili da potpišemo ovaj sporazum koji predviđa širok spektar aktivnosti među kojima izdvajamo obezbjeđivanje plaćene stručne prakse za studente Ekonomskog fakulteta  sa čime ćemo početi već ove godine.“

Marojević je izrazio zadovoljstvo zbog toga što Banka svoje sjedište od juna tekuće godine seli u Podgoricu zbog čega će, kako tvrdi, saradnja i komunikacija sa Fakultetom biti gotovo na dnevnom nivou. Najavio je i to da će Banka proslaviti jubilej sa novim paletama proizvoda i sa zadovoljstvom je ponuditi klijentima.

Predstavnici dvije uspješne institucije najavili su saradnju u cilju unaprijeđenja poslovnog ambijenta kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti, izrazili značaj kontinuiranog obrazovanja i praktičnog usavršavanja studenata u njihovoj pripremi za tržište rada., da zajedničkim snagama mogu razvijati principe dobre korporativne prakse i standarda poslovanja među kojima je i društevno odgovorno poslovanje.

Sporazum predviđa saradnju Fakulteta i Banke kroz organizaciju događaja, predavanja, stručnih rasprava, tribina, foruma, okruglih stolova, usavršavanje predavača, trenera i zaposlenih kod ugovornih strana, kao i saradnju u oblasti izdavaštva.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.