Naučno-nastavna saradnja sa Geografskim fakultetom Univerziteta u Beogradu




Naučno-nastavna saradnja sa Geografskim fakultetom Univerziteta u Beogradu

U cilju produbljivanja već postojećih višedecenijskih prijateljskih odnosa geografa Crne Gore i Filozofskog fakulteta u Nikšiću sa kolegama Geografskog fakulteta u Beogradu, održan je onlajn sastanak dekanice Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, prof. dr Tatjane Novović i dekana beogradskog Fakulteta prof. dr Velimira Šećerova.Image

Dogovoreno je da se u bližoj budućnosti formalizuje saradnja, odnosno potpiše memorandum o naučno-nastavnoj saradnji koji će podrazumijevtai: realizaciju zajedničkih istraživačkih projekata, organizovanja konferencija, škola, terenskih nastava, razmjenu studenata i zaposlenih, te drugih vidova saradnje od zajedničkog interesa.

U radnom sastanku su sa Filozofskog fakulteta učestvovali i prodekan za nauku i međunarodnu saradnju i rukovodilac Studijskog programa za geografiju prof. dr Marijan Premović i prof. dr Dragan Burić, dok je sa Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu učestvovala prodekanica za nauku i međunarodnu saradnju prof. dr Danica Šantić.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.