Sportski uspjeh profesora sa Filozofskog fakulteta na atletskoj trci "Podgorička desetka"




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na 4. Podgoričkoj desetki, atletskoj trci na 10 kilometara održanoj u nedjelju na brdu Gorica, Filozofski fakultet u Nikšiću imao je svog predstavnika.
Zapravo, više od toga. Na prestižnoj sportskoj manifestaciji koju 4. godinu zaredom organizuje Ekonomski fakultet u Podgorici, docent dr. Dušan Krcunović sa Studijskog programa za filosofiju nije samo učestvovao.

U kategoriji 50+ poslije velike borbe sa odličnim Splićaninom Josipom Jerkovićem i iskusnim Podgoričaninom Dragoljubom Miladinovićem, Krcunović je uspio da osvoji drugo mjesto. Iako profesor Krcunović nije uspio da odbrani prošlogodišnju titulu sa ličnim rekordom, nema mjesta za nezadovoljstvo.

U ukupnom plasmanu predstavnik Filozofskog fakulteta iz AK Nikšić bio je 21., od gotovo 200 finišera, ostavivši iza sebe cijelu "armiju" mlađih takmičara.

Ovaj mali uspjeh pokazuje da se filosofija i atletika nadopunjuju: prva disciplina kraljuje među naukama, a druga među sportovima, i obje traže dobru kondiciju.

Ovo je ujedno poziv svim akademcima sa Filozofskog fakulteta da se aktivno bave sportom, jer ne važi uvijek ona latinska Pedibus compensanda est memoria ("Ko nema u glavi ima u nogama"). Naprotiv!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.