Održana onlajn Konferencija o sociološkoj nauci, filozofskom i naučnom znanju u funkciji progresa




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Onlajn konferencija pod nazivom „Sociološka nauka, filozofsko i naučno znanje u funkciji progresa“ je organizovana od strane Studijskog programa za sociologiju, pod pokroviteljstvom Filozofskog fakulteta u Nikšiću. Konferenciju je otvorila dekanica Filozofskog fakulteta u Nikšiću, prof. dr Tatjana Novović.

Na konferenciji je svoje radove prezentovalo oko 20  naučnika iz Rusije, Italije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Neke od tema kojima su se bavili naučnici na ovom skupu su: društveno znanje, sociološka nauka, socio-političke promjene u društvu, globalizacija, konzervativizam, socio-kulturni aspekti vremena, obrazovanje, identitet žena u crnogorskoj kulturi, online komunikacija, pandemija i nasilje, turizam,vizuelna antropologija, evropsko pravo, istorija filozofije, etika odgovornosti, lingvistika i druge.

Konferencija je bila posvećena profesoru Ratku R. Božoviću, uvaženom sociologu kulture i nekadašnjem profesoru Filozofskog fakulteta u Nikšiću. Radovi sa konferencije će biti objavljeni u časopisu za sociologiju, socijalnu antropologiju, socijalnu demografiju i socijalnu psihologiju Sociološka luča.

Kordinator konferencije „Sociološka nauka, filozofsko i naučno znanje u funkciji progresa“ je bila dr Nataša Krivokapić, koja je i moderirala konferenciju.

Partneri ove konferencije su bili Mediteranska asocijacija za sociologiju turizma AssMed; Ce.P.ci.T. – Odsjek za sociologiju i ekonomsko pravo, Univerziteta u Bolonji; Centar za istraživanje turizma Univerziteta u Kalabriji; Filozofski fakultet u Osijeku; Filozofski fakultet u Nišu; Fakultet političkih nauka u Banjoj Luci, UNESCO katedra za obrazovanje za demokratsko građanstvo i ljudska prava.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.