Tim Građevinskog fakulteta osvojio treće mjesto na regionalnom Allplan studentskom takmičenju 2022




Tim studenata Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Arijon Mujalović, Muamer Kurpejović i Andrija Đogović, pod mentorstvom doc. dr Nine Serdar, osvojio je treće mjesto na velikom Allplan regionalnom takmičenju studenata Allplan Student Competition 2022.

Takmičenje je okupilo profesore i studente iz šest država regiona: Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije. Organizatori takmičenja su Građevinski fakultet UCG i kompanije Baldinistudio, Baldinistudio International i Baldinistudio Slovenija. 

Na prigodnoj svečanosti  dodijeljene su nagrade najboljima. Sve prisutne je pozdravila i ministarka nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Biljana Šćepanović, koja je istakla da na kreativnom potencijalu studenata počiva dinamika tehnološkog razvoja ne samo u Crnoj Gori, već i u svijetu. Prof. dr Marina Rakočević je, u ime Građevinskog fakulteta UCG, primila zahvalnicu od kompanije Baldinistudio i uputila čestitke dobitnicima nagrada.

Trodnevno takmičenje je obilježilo promovisanje digitalizacije građevinarstva i BIM tehnologije, kroz stručna predavanja i takmičenje studenata. Kroz radne zadatke i timske projekte ekipa 14 građevinskih i sedam arhitektonskih fakulteta iz šest zemalja regiona su pokazali  svoja znanja i vještine u primjeni tehnologija.

Studenti su radili na izradi modela, armiranju i pripremi nacrta za štampu u BIM softveru Allplan, kako bi pokazali izvanredne mogućnosti i prednosti rada u ovom softveru. Svoje rješenje su, posljednjeg dana takmičenja, predstavili kroz prezentaciju, na osnovu koje su profesori donijeli konačne odluke o osvojenom prvom, drugom i trećem mjestu

U takmičenju je učestvovalo 20 studentskih ekipa sa: Građevinskog fakulteta UCG, Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Građevinsko - arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Državnog univerziteta u Novom Pazaru, Fakulteta za građevinarstvo, prometno inženjerstvo i arhitekturu Univerziteta u Mariboru, Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Građevinskog i arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru, Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta Sveučilišta u Tuzli, Arhitektonsko - građevinsko - geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, International Burch University Sarajevo, Arhitektonskog fakulteta Univerziteta ,,Sv. Kiril i Metodij" Skoplje, Građevinskog fakulteta Univerziteta ,,Sv. Kiril i Metodij" Skoplje.

.Image

 

Povezane vijesti:

 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1287/objava/146392-svecano-otvoreno-veliko-allplan-regionalno-takmicenje-studenata

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.