Konkurs za jednogodišnje stipendije u Austriji - ekonomija i pravo




Konkurs za jednogodišnje stipendije u Austriji - ekonomija i pravo

Univerzitet u Gracu otvorio je konkurs za jednogodišnje stipendije programa „Best of South-East“ („Najbolji iz Jugoistočne Evrope“) za 2020/21. godinu.

Ovaj program nudi jedinstvene mogućnosti za studente na osnovnim i postdiplomskim studijama ekonomskih i pravnih programa na univerzitetima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Cilj ovog jednogodišnjeg programa je da studentima, kroz programe prakse ili stažiranja, omogući dobijanje međunarodnog iskustva, obezbijedi im dalje usavršavanje i olakša početak profesionalnog puta. Akademska obuka na Univerzitetu u Gracu predviđena je u kombinaciji sa radnim iskustvom i obukom u Steiermarkische Sparkasse.

Učešće na kursevima njemačkog jezika, kao i na različitim kulturnim i društvenim događajima tokom cijele godine takođe je dio programa. 

Rok za prijave na konkurs je 5. decembar 2019. godine. 

Detalji o uslovima i postupku prijave dostupni su na: http://international.uni-graz.at/en/stud/incoming/s-in-mprog/bestofsoutheast/.

Dodatne informacije: Mag. Christa Grassauer (Buro fur Internationale Beziehungen, Universitat Graz), Tel. 0316 / 380-1254, incoming.ekchange@uni-graz.at)

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.