Ekonomski fakultet počasni učesnik WorldSkills Rusija 2019




Ekonomski fakultet počasni učesnik WorldSkills Rusija 2019

Ekonomski fakultet je imao priliku da predstavlja Crnu Goru na takmičenju WorldSkills Rusija 2019, koje je održano u Moskvi od 26-29 novembra 2019. godine. Na navedenom takmičenju Ekonomski fakultet se predstavio u disciplini – preduzetništvo. Poziv za ovaj događaj naš fakultet je dobio nakon izvanrednih rezultata ostvarenih na EuroSkills 2016 koji je održan u Švedskoj i EuroSkills 2018 koji je održan u Mađarskoj. Tim Ekonomskog fakulteta činili su prof. dr Boban Melović, saradnik mr Bojan Pejović i studenti Marina Vojinović i Andrija Pavićević.  

Takmičenje je uključilo 51 disciplinu i okupilo više stotina takmičara sa više od 80 obrazovnih institucija, odnosno univerziteta. Događaju, koji je predstavljao finale nacionalnog nadmetanja nakon višemjesečnih regionalnih takmičenja, je prisustvovao i veći broj zemalja u kategoriji – zemlja gost učesnik, među kojima je bila i Crna Gora, kao počasni učesnik za oblast preduzetništvo. Gostujuće zemlje su, shodno pravilima WorldSkills-a, imale priliku da učestvuju u takmičenju i odmjere snage sa ostalim takmičarima, bez mogućnosti rangiranja za osvajanje medalje, s obzirom na to da je riječ o finalu nacionalnog takmičenja, a koje ima međunarodni karakter. 

Tim Ekonomskog fakulteta se, nakon detaljnih priprema, predstavio sa biznis idejom - Online platforma za učenje one-clicksolutions.com i po kriterijumima žirija svrstao se među najuspješnije predstavljene biznis ideje, čime je i ovog puta potvrđen kvalitet koji Ekonomski fakultet ima u oblasti preduzetništva i biznisa. Učesnici su dobili prestižne WorldSkills certifikate. Sa posebnim zadovoljstvom ističemo da je na navedenom takmičenju prof. dr Bobanu Meloviću, pored WorldSkills Competition Expert's Diploma-e, uručeno i specijalno priznanje za izvanredan doprinos takmičenju WorldSkills Rusija 2019.

Osim takmičenja, učesnici su imali priliku da sudjeluju i u ostalim aktivnostima koje su bile predviđene programom, a koje su uključile sastanke sa predstavnicma drugih univerziteta i vodećih kompanija, a sve sa ciljem daljeg jačanja i razvoja saradnje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.