Studenti ekonomije iz 11 gradova razmjenjuju mišljenja i iskustva tokom Međunarodnog foruma




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U organizaciji studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i ove godine je održan Međunarodni forum studenata ekonomije. Oko 300 budućih ekonomista iz Ljubljane, Banja Luke, Sarajeva, Beograda, Rijeke, Novog Sad, Niša, Kragujevca, Skoplja i Kosovske Mitrovice okupilo se u Podgorici ovim povodom.

Međunarodni forum studenata svečano je otvorio dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Nikola Milović koji je istakao zadovoljstvo što je u isto vrijeme u ulozi domaćina ali i gosta na događaju koji organizuju naši studenti i podsjetio na to da Ekonomski fakultet oduvijek podržava studentske inicijative: „Ovaj forum je prilika i pravo mjesto za razgovore o značajnoj temi – vašoj budućnosti kroz prizmu zaposlenja i vašeg doprinosa privrednom razvoju država iz kojih dolazite. Uvjeren sam da Ekonomski fakultet Podgorica školuje profesionalan i stručan kadar, ali sa vama dijelim i očekivanja da će takav kadar ostati u Crnoj Gori i  voditi je putem ekonomskog i sveukupnog društvenog razvoja.“, kazao je dekan Milović.

U prisustvu brojnih zvanica, među kojima su bili i predstavnici Univerziteta Crne Gore, predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica i prorektor prof. dr Boris Vukićević, održana je panel diskusija na temu „Da li domaća radna snaga postaje biznis barijera u Crnoj Gori?“. Tom prilikom, svoje stavove o tome kako se proces pristupanja Evropskoj uniji odražava na mobilnost radne snage i koje mjere je potrebno preduzeti kako bi stručan kadar ostao u Crnoj Gori, dali su panelisti: prof. dr Gordana Đurović (Ekonomskom fakultet UCG), Radosav Babić (Ministarstvo ekonomije), Časlav Vešović (Glavni grad Podgorica), Mladen Perazić (Privredna komora Crne Gore) i Danilo Pavličić (Montecco inc.). Panel diskusiju je u ulozi moderatora vodio mr Vladimir Đurišić, saradnik u nastavi na Ekonomskom fakultetu UCG.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.