Obnovljen Sporazum o saradnji sa Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu




Obnovljen Sporazum o saradnji sa Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu

U skladu sa zajedničkim interesom za uspostavljanje međunarodne saradnje zajedničkih akademskih programa, promociju transdisciplinarnih i interdisciplinarnih, kroz širenje i unapređenje znanja i ideja, kao i mobilnost i partnerstva naučnika, Filozofski fakultet Univerziteta Crne Gore i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu sklopili su partnerski Sporazum o saradnji. Sporazum su potpisali prof. dr Tatjana Novović, dekanka Filozofskog fakulteta u Nikšiću i prof. dr. sc. Domagoj Tončinić, dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

S ciljem unapređenja saradnje kako u akademskom obrazovanju tako i u naučnom istraživanju, Sporazumom su uključene sljedeće aktivnosti, kao što su: kolaborativno istraživanje, prijavljivanje zajedničkih projekata, predavanja i simpozijumi, razmjena naučnika i istraživača, razmjena studenata, razmjena informacija, knjiga, publikacija i materijala u oblastima koje su od interesa za obje strane.

Filozofski fakultet u Nikšiću imao je već sklopljen sporazum sa Filozofskim fakultetom u Zagrebu, ali se odnosio samo na saradnju studijskih programa za pedagogiju, koji je isticao početkom 2023. godine. Obnovljenim Sporazumom obuhvaćeni su svi studijski programi, a zajednički cilj je daljnje razvijanje akademskih i pijateljskih veza, kao i proaktivno unapređenje dosadašnje saradnje između dva fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.