Održano predavanje na temu mentalne aritmetike




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Nikola Radojičić (matematičar, master predavač mentalne aritmetike) je sa djecom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, studentima i zaposlenima na Filozofskom i Filološkom fakultetu, 7. maja 2019. godine,  u Svečanoj sali fakulteta, održao predavanje sa ciljem predstavljanja koncepta i praktične realizacije programa „Mentalna aritmetika“.

Predavanje je dio saradnje sa Inovacionim preduzetničkim centrom Tehnopolis i školom “Genijalko”- Škola mentalne aritmetike iz Nikšića.

Škola realizuje program namijenjen djeci uzrasta od 4 do 12 godina koji je u upotrebi u preko 50 zemalja širom naše planete.

Program „Mentalna aritmetika“ se zasniva na korišćenju abakusa (računaljke), koji ima za cilj da aktivira obje moždane hemisfere.

Kako učenik napreduje po određenim nivoima, polako se oslobađa pomoći abakusa i uči kako da izvodi brze i precizne mentalne proračune bez upotrebe abakusa ili bilo kakvog pomagala.

Naučno je dokazano da program razvija sledeće vještine i sposobnosti: brzo računanje, izuzetnu koncentraciju i pažnju, odličnu memoriju, razvijene reflekse i predusretljivost, fotografsko pamćenje, analitičko i logičko razmišljanje, razvijena čula, povećanu kreativnost, maštu i sposobnost vizuelizacije, moć rasute pažnje, samopouzdanje i tako dalje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.