Institut za biologiju mora, 12.02.2021

Predstavljeni najznačajniji proizvodi BLUE LAND projekta: WebGIS platforma i mobilna aplikacija GisPORTU okviru BLUE LAND projekta (Interreg IPA CBC Albanija, Italija, Crna Gora), danas je održana radionica na temu "Priprema plana upravljanja BLUE LAND područjem" u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Instituta za biologiju mora, uz učešće predstavnika Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Agencije za zaštitu životne sredine, Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kao i drugih zainteresovanih aktera. 

Image Na radionici su predstavljeni najznačajniji proizvodi projekta, kakvi su WebGIS platforma i mobilna aplikacija GisPORT. Ovi proizvodi namijenjeni su za upotrebu od strane svih aktera koji su uključeni u upravljanje i monitoring područja Velike plaže i Ade Bojane. Takođe, njihovo korišćenje omogućeno je i svim drugim zainteresovanim stranama (turistima, ribarima, ugositeljima, itd.) koji mogu aktivno doprinositi njihovom daljnjem razvoju. Proizvodi sadrže značajne informacije o prostoru Velike plaže (mape vegetacije, ekosistema, različite projekte...) koje se mogu koristiti u različite svrhe.

Diskutovano je na temu pripreme plana upravljanja područjem Velike plaže i rijeke Bojane koje je izabrano za BLUE LAND područje Crne Gore zbog svojih specifičnih ekoloških karakteristika i velikog potencijala u oblasti turizma i održivog razvoja.

Broj posjeta : 248