Javni poziv za članstvo u NVO ,,Udruženje klaster plavog rasta – Crna Gora“

20.05.2022


Javni poziv za članstvo u NVO ,,Udruženje klaster plavog rasta – Crna Gora“

Univerzitet Crne Gore – Institut za biologiju mora i Ministarstvo ekonomskog razvoja  uz podršku dva međunarodna projekta Interreg Med “Blue Growth 2” i Interreg IPA CBC ITA-ALB-MNE “Smart Adria Blue Growth” pozivaju sva zainteresovana fizička i pravna lica da se prijave za članstvo u NVO ,,UDRUŽENJE KLASTER PLAVOG RASTA – CRNA GORA“

Potencijalni članovi/ice klastera su fizička i pravna lica koja obavljaju djelatnosti u okviru sljedećih privrednih grana:

 1. Ribarstvo i akvakultura
 2. Pomorski saobraćaj i nadzor
 3. Turizam
 4. Obnovljivi izvori energije iz mora
 5. Biomedicina i farmacija
 6. Brodogradnja
 7. IT kompanije – digitalizacija u plavoj ekonomiji

NVO ,,UDRUŽENJE KLASTER PLAVOG RASTA – CRNA GORA“ ima za cilj da poveže sve relevantne aktere iz gore navedenih oblasti i pruži im podršku za razvoj i unapređenje poslovanja kroz zajedničke aktivnosti:

 • Transfer tehnologija iz svih oblasti iz EU ka Crnoj Gori kroz međunarodnu ekspertsku podršku
 • Priprema prijava za učešće na međunarodnim i nacionalnim pozivima za projekte koji će članovima/icama udruženja obezbijediti razvoj kroz stručnu pomoć i nabavku neophodne opreme
 • Povezivanje sa klasterima plavog rasta na nivou EU, kroz uspostavljanje saradnje među članovima/icama udruženja
 • Razvijanje novih ekoloških i inovativnih tehnologija i njihova primjena u svim oblastima u kojima posluju članovi/ice udruženja, a naročito za članove/ice udruženja koji imaju proizvodne kapacitete
 • Modernizacija poslovanja i prelazak na “zelenu i plavu energiju”

Prijave se podnose na e-mail regrowmne@gmail.com u roku 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva, a najkasnije do 3. juna 2022. godine. Obrazac pristupnice za fizička lica, preduzetnike  i pravna lica dostupan je na linku:

Pravna lica su u obavezi da uz prijavu dostave kopiju rješenja o registraciji u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS).

Nakon završetka Javnog poziva svi prijavljeni će biti pozvani da prisustvuju osnivačkoj Skupštinu o čemu će biti blagovremeno obaviješteni.

U CILJU POBOLJŠANJA VAŠEG POSLOVANJA, MODERNIZACIJE I EKOLOŠKE TRANZICIJE VAŠIH PROIZVODA I USLUGA, PRIDRUŽITE SE BUDUĆEM NOSIOCU PRIVREDNOG RAZVOJA PLAVE EKONOMIJE CRNE GORE!

 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 365

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.