Poziv za izradu likovnih radova, kolaža i skulptura na temu “Čovjek i more”




Image

Draga djeco, nastavnici i dragi prijatelji mora iz NVO sektora, Institut za biologiju mora, Univerziteta Crne Gore vas poziva da date svoj doprinos očuvanju našeg mora, izradom likovnih radova, kolaža i skulptura na temu „Čovjek i more“. Vaši radovi će biti predstavljeni na Trećoj naučnoj konferenciji Zaštita biodiverziteta Jadrana – AdrBioPro 2024 u Galeriji Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor, kao i široj javnosti putem društvenih mreža. U cilju promocije i shvatanja važnosti očuvanja našeg mora obezbijedili smo nekoliko interesantnih nagrada za najbolje radove konkursa.

KATEGORIJE UČESNIKA

Prema starosnom uzrastu definisane su četiri kategorije učesnika, i to:

  • Predškolski uzrast
  • Niži razredi osnovne škole
  • Viši razredi osnovne škole zajedno sa srednjom školom
  • NVO sektor

Image

KALENDAR AKTIVNOSTI

Svi radovi koji konkurišu se moraju dostaviti najkasnije do 22. septembra 2024.g. Likovni radovi se mogu slati poštom od početka objave Poziva dok se kolaži i skulpture dostavljaju isključivo u periodu od 10. do 22. septembra. Kontakt osoba za dostavu je dr Vesna Mačić e-mail: macic.v@ucg.ac.me

Svi radovi će biti objavljeni na Facebook stranici Instituta za biologiju mora i nagrade će biti dodijeljene na osnovu najvećeg broja glasova od objave do početka kongresa.

U zavisnosti od broja pristiglih radova i kvaliteta planirano je da se likovni radovi i kolaži izlože u Galeriji Kulturnog centra “Nikola Đurković” u Kotor, tokom trajanja konferencije AdriBioPro 2024 (1-4. oktobar) koja je kao prva sedmica u oktobru ujedno i Dječija nedjelja. Skulpture će biti izložene u dvorištu Akvarijuma Boka dok će pobjednička skulptura biti izložena takođe u pomenutoj Galeriji.

Adresa za dostavljanje radova je:

Institut za biologiju mora

(za poziv “Čovjek i more”)

Put I bokeljke brigade 68

85330 Kotor

Kontakt osoba: dr Vesna Mačić, e-mail: macic.v@ucg.ac.me

Radujemo se vašim kreativnim doprinosima i aktivnom učešću u očuvanju našeg mora!

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.