Knjigu o zdravstvenom sistemu Crne Gore iz ugla menadžmenta objavio američki izdavač Rowman & Littlefield




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dr Ivan Radević, sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, autor je knjige „Knowledge Management & Organization: Healthcare Quality in Montenegro“ (Upravljanje znanjem i organizacija: kvalitet zdravstvene zaštite u Crnoj Gori), koju je objavila američka izdavačka kuća Rowman & Littlefield, iz USA.

Njegova knjiga je predstavljena juče, povodom 10. novembra, Svjetskog dana nauke za mir i razvoj, na Ekonomskom fakultetu, gdje su široj akademskoj i stručnoj javnosti prezentovani ključni rezultati naučnoistraživačkih radova profesora i saradnika ovog fakulteta.

Poseban dio ove knjige posvećen je organizacionim izazovima u kontekstu pandemije izazvane pandemijom Covid-19, ali i tome kako se politička agenda suočila sa znanjem i profesijom.

Istraživanje autora Radevića je obuhvatilo javne i privatne zdravstvene ustanove u Crnoj Gori, a uključilo je i podatke prikupljene od menadžera, članova sindikata, ljekara, tehničara i na kraju, korisnika zdravstvenih usluga.

Obilje raznolikih pristupa kvalitetu zdravstvenih usluga - sa stanovišta pružaoca usluga i korisnika, donosioca odluka i zaposlenih, menadžment i predstavnike sindikata i privatnog i javnog sektora, čine knjigu stimulativnom i korisnom za profesionalce u zdravstvenom menadžmentu, pacijente, ali i opštu javnost.

U okviru promocije knjige, održane u sklopu Dana nauke na Ekonomskom fakultetu, o knjizi je govorio i jedan od najvećih svjetskih stručnjaka i autoriteta iz oblasti menadžmenta dr Isak Adižes (https://www.youtube.com/watch?v=D_iREGjV3bU) .

Knjiga je dostupna na linku:

https://rowman.com/ISBN/9781793641021/Knowledge-Management-and-Organization-Healthcare-Quality-in-Montenegro.

Više o autoru na linku: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/17030/objava/1

Image

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.