Objavljen konkurs za dodjelu Godišnje nagrade CBCG




Objavljen konkurs za dodjelu Godišnje nagrade CBCG

Centralna banka Crne Gore objavila je Konkurs za dodjelu Godišnje nagrade CBCG za 2022. godinu iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije. Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije i to za najbolji diplomski ili specijalistički, magistarski odnosno master i doktorski rad, a sastoji se od plakete i novčanog dijela. Novčani iznos Godišnje nagrade za najbolji diplomski ili specijalistički rad iznosi 2.000 EUR, za magistarski rad 3.000 EUR i 4.000 EUR za najbolji doktorski rad.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Crne Gore koji su u prethodnoj kalendarskoj godini odbranili radove na nekom od univerziteta, fakulteta ili visokih škola u Crnoj Gori ili inostranstvu. Izbor najboljih radova vršiće komisija koju čine eksperti u oblastima centralnog bankarstva i koja će se prilikom odlučivanja rukovoditi kriterijumima inovativnosti, mogućnosti primjene i aktuelnosti prijavljenih radova. 

Rok za dostavljanje radova je 25. februar 2022. godine. 

Godišnja nagrada koja se dodjeljuje povodom 11. aprila – Dana Centralne banke Crne Gore, ustanovljena je 2007. godine, sa ciljem podizanja svijesti o važnosti razvijanja i njegovanja naučne i stručne misli u Crnoj Gori.

Kokurs: https://www.cbcg.me/me/o-nama/drustvena-odgovornost/stimulisanje-naucne-misli/nagrada-cbcg/konkurs-za-dodjelu-godisnje-nagrade-centralne-banke-crne-gore-za-2022-godinu 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.