Muzička akademija

Iva Drekalović - najbolja studentkinja Muzičke akademije za studijsku 2021/22. godinu
Iva Drekalović - najbolja studentkinja Muzičke akademije za studijsku 2021/22. godinu

"Ova nagrada je za mene izuzetno priznanje i velika motivacija za dalji rad. Predstavlja mi posebnu čast jer dolazi od prestižne institucije kao što je Univerzitet Crne Gore." kaže najbolja studentkinja Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore Iva Drekalović (9.97) kojoj je uručena nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2021/22. godinu.

"Za muzičare je najvažnija izvođačka praksa. S obzirom na situaciju sa pandemijom koja je uzdrmala muzički život, kao i život uopste, nismo imali mnogo prilika za nastupe, ali o pored toga, Muzička akademija, u saradnji sa festivalom KotorArt, uspjela je da organizuje dva koncerta, 2020. i 2021. godine", dodaje Iva i kaže da je imala čast da nastupi na oba.

Svaki uspjeh, objašnjava studentkinja,  prati određena doza odricanja, međutim, smatra da je ključ svega imati dovoljnoImage znatiželje, odlučnosti i istrajnosti za sticanjem znanja u konkretnoj oblasti ili profesiji. "Trudila sam se da budem marljiva tokom cijele godine, a dobila sam mnogo podrške i motivacije od mog profesora klavira, Bojana Martinovića, drugih profesora na Akademiji, kao i moje porodice. Naravno, drago mi je da se moj trud isplatio", govori ona.

Iva se trenutno nalazi na razmjeni studenata na Konzervatorijumu Đuzepe Tartini u Trstu i kaže da je veoma zadovoljna obrazovanjem koje je stekla na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

"Svakako, smatram i da je u razvojnim godinama umjetnika veoma važno da sarađuje sa više različitih pedagoga koji mogu pružiti drugačija mišljenja. Takođe je pozitivno i da umjetnici borave u različitim okruženjima kako bi mogli da uče i iskuse drugačije pristupe učenja i izvođenja i prodube svoj umjetnički razvoj", rekla je Iva i dodala da se  svakog dana trudi da napreduje i razvija se u profesionalnom smislu.

Budućim kolegama upućuje sljedeće riječi: "Naša Akademija ima dobre uslove za napredak i razvoj mladih umjetnika. Novim generacijama poručila bih da svakim danom rade na sebi i usavrsavaju se, budu istrajni i predani svojoj profesiji i intrumentu, i uspjeh neće izostati".

 

Medijske objave:

https://www.cdm.me/drustvo/iva-drekalovic-najbolja-studentkinja-muzicke-akademije/

https://kodex.me/clanak/245882/iva-drekalovic-najbolja-studentkinja-muzicke-akademije

https://fosmedia.me/infos/drustvo/iva-drekalovic-najbolja-studentkinja-muzicke-akademije-za-studijsku-202122-godinu

https://www.dnevne.me/Dru%C5%A1tvo/-/iva-drekalovic-najbolja-studentkinja-muzicke-akademije-26-11-2021-09-43-38

https://www.antenam.net/drustvo/223468-iva-drekalovic-najbolja-studentkinja-muzicke-akademije

 

Broj posjeta : 285

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.