Muzička akademija

Studentkinja MA Žunja Lipanović nastavlja da niže uspjehe na muzičkim takmičenjima
Studentkinja MA Žunja Lipanović nastavlja da niže uspjehe na muzičkim takmičenjima

Studentkinja III godine Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore, Žunja Lipanović osvojila je prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju mladih muzičara "Kosta Manojlović" u Zemunu. Takođe, ona i koleginica Marija Milić, kao kamerni sastav "Duo Angelico", osvojile su prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju "Isidor Bajić" u Novom Sadu. 

"Na takmičenjima je i žiri dosta veliki, pa smo u prilici da dobijemo i komentare odmah posle nastupa koji nam dosta znače. Veoma sam srećna i ponosna zbog osvojenih nagrada", kaže studentkinja.

Žunja kaže da na putu do navedenih uspjeha nije bilo odricanja, već je da je to put koji svi moraju proći ako žele da se bave muzikom i budu uspješni u tome.

"Svaki nastup ili takmičenje nam donosi nešto novo. Tada napredujemo za jedan stepenik, kako svirački tako i psihicki, pa čak i fizički", objašnjava studentkinja.

Ona kaže da su takmičenja otvorenog tipa i dosta djece dolazi da sluša muzičare u velikim kategorijama.

"Meni su stariji studenti uvijek bili na neki način uzori i kolege. Uprkos tome što sam bila dosta mlađa od njih, uvijek su mi rado pomogli i dali mi savjet. Poslednje pripreme umiju da budu dosta naporne. To su svakodnevni časovi i probe, ali sve uz pomoć moje profesorke Marije Đurđević Ilić", govori Žunja.

Nagrađena studentkinja dodaje da su stručnost i podrška profesora koji rade sa studentima veoma važni faktori.

"Profesorka Marija Đurđević Ilić nije samo izuzetan profesor i izvođač, već je i divna osoba. Postale smo tim, a sa njom idem na svako takmičenje i to mi puno znači. Uvek je tu za nas. Koliko takmičenja umiju da mi budu stresna, toliko umiju da budu i njoj", rekla je Žunja i dodala da je zahvalna što radi sas njom.

Sadašnjim i kolegama koji će postati dio Muzičke akademije kaže sljedeće: "Prijemni za upis na Muzičku akademiju je težak i treba se veoma dobro spremiti. Posle položenog prijemnog treba biti spreman na dosta rada, ulaganja i odricanja, da bi se došlo do uspjeha, ali uz podršku profesora, ne samo kao što je profesorka Marija, trud se isplati, i rezultati se vide".

 

Medijske objave:

https://www.cdm.me/kultura/zunja/

 

Povezane vijesti: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1238/objava/116465-studentkinja-muzicke-akademije-zunja-lipanovic-postigla-najbolje-rezultate-na-dva-medunarodna-takmicenja 

 

 

Broj posjeta : 267

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.