Stranica 1




Saradnja sa Englezima

26.12.2011. 02:42

Sporazum sa londonskim Grinvičem

Potpisan sporazum sa kolegama sa Grinwiča

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje nastavlja još intenzivniju međunarodnu saradnju

Prof. dr Monem Jemni šef Departmenta za život i sportske nauke sa engleskog Univerziteta u Grinviču iz Londona i prof. dr Duško Bjelica dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore potpisali su u subotu 26.novembra 2011.godine u Nikšiću sporazum o saradnji između ove dvije naučne i obrazovne visokoškolske ustanove.

Na ovom departmentu postoje tri centra : za biomedicinu, za ljudsku ishranu i sportske nauke. Veoma su uticajni među srodnim fakultetima u okviru mnogih univerziteta širom Evrope i sa njima želimo direktnu i konkretnu saradnju na realizaciji projekata gdje će mo zajedno konkurisati već početkom naredne godine, ističe prof. dr Duško Bjelica.

Nakon potpisivanja sporazuma o saradnji sa Grivičom, istog dana na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću nastavljeno je na zajedničkim radu na realizaciji predstojećih zadataka zajedno sa predstavnicima Nacionalne sportske akademije iz Sofije i predstavnicima Univerziteta u Palermu koji su prisustvovati potpisivanju ovog važnog dokumenta.





 

30.11.2011. 12:05

Potpisan sporazum i sa Splićanima

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića nastavlja još intenzivniju međunarodnu naučnu saradnju

Prof. dr Duško Bjelica, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore iz Nikšića, potpisao je u petak 28.10.2011. godine u Nikšiću sporazum o saradnji sa prof. dr Borisom Malešom dekanom Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

To je dvadeseti po redu međunarodni sporazum koji je potpisala ova visokoškolska obrazovna i naučna institucija Univerziteta Crne Gore, što predstavlja veoma bogatu diplomatsku misiju imajući u vidi da je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića osnovan 5. juna 2008. godine.







29.10.2011. 14:22

Potpisan sporazum i sa Univerzitetom Coimbra

FAKULTET ZA SPORT I FIZIČKO VASPITANJE IZ NIKŠIĆA NASTAVLJA INTENZIVNU MEĐUNARODNU NAUČNU SARADNJU SA PORTUGALSKIM VISOKOŠKOLSKIM USTANOVAMA IZ OBLASTI SPORTA

Prof. dr Duško Bjelica, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore iz Nikšića, potpisao je 21.10.2011. godine sporazum o saradnji sa prof. dr Antóniom Figueiredom, prvim čovjekom Fakulteta za sportske nauke i fizičko vaspitanje na Univerzitetu Coimbra u Portugaliji (ESSPE).

Sporazum je potpisan sa ciljem da se osnaži saradnja, koja bi trebalo da bude korisna za obije obrazovne ustanove, u sferi pripreme specijalista u sportskim naukama, kvalifikovanja i podizanja efikasnosti metodoloških, vaspitnih, istraživačkih i sportskih aktivnosti između Fakulteta za sportske nauke i fizičko vaspitanje na Univerzitetu Coimbra iz Portugalije i našeg fakulteta.

Pored potpisivanja sporazuma koji je za nas višestruko značajan ne samo što nastavljamo intenzivnu međunarodnu saradnju već Fakultet iz Nikšića tako se značajno pozicionira ne samo u regionu kad je sportska nauka u pitanju. To se odnosi i na naš dogovor o mobilnosti studenata i profesora sa ove dvije visokoškolske ustanove, učešće u zajedničkim naučnim projektima, suorganizaciju naučnih konferencija, uzajamnu razmjenu najznačajnije raspoložive literature, predavanja na magistarskim i doktorskim studijama i preko njih inkorporiranje na još nekoliko značajnih evropskih institucija, kao i Tempus projektu, jer želimo da idemo u korak sa najboljima, kaže profesor Bjelica i konstatuje da Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića već ima već osamnaest potpisanih sporazuma o saradnji na međunarodnom planu što je jedan od najznačajnih segmenata u daljem radu te visokoškolske obrazovne i naučne institucije.

S poštovanjem!

Sekretar,
Đurđa Vukotić











Saradnja i sa Portugalcima (Vijesti, 22.10.2011)

22.10.2011. 14:05

O nauci i sa kolegama iz Ankare

FAKULTET ZA SPORT I FIZIČKO VASPITANJE IZ NIKŠIĆA, 25. JULA POTPISAO NOVI MEĐUNARODNI SPORAZUM O SARADNJI U TURSKOJ NA DRŽAVNOM BLISOISTOČNOM UNIVERZITETU KOJI IMA 25.000 STUDENATA

Prof. dr Duško Bjelica, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića sa sarаdnicima doc. dr Jovicom Petkovićem i dr Stevom Popovićem, na poziv kolega sa Univerziteta iz Ankare, boravili su u trodnevnoj posjeti Turskoj od 24. do 26. jula 2011. godine. Oni ne kriju zadovoljstvo što im je ukazana čast da budu pozvani kao gosti na ovako prestižnom univerzitetu u glavnom gradu Turske gdje su imali mogućnost da predstave Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Nikšića.

Naime, prof. dr M. Jašar Özden , dekan i Golge Seferoglu prodekan Fakulteta za obrazovanje i prof. dr M. Setar Kočak, šef departmana za sport i fizičko vaspitanje i saradnik dr Selčuk Akpinar, sa delegacijom nikšićkog fakulteta sa Univerziteta Crne Gore utvrdili su pravce zajedničkog djelovanja na stručnim projektima u budućnosti i potpisali sporazum o međunarodnoj naučnoj saradnji između ovih institucija.

– Na Bliskoistočnom tehničkom univerzitetu u Ankari zaista smo imali šta da vidimo. Veoma sam zadovoljan što su kolege iz Turske prepoznale Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića kao ozbiljnog partnera. Na ovaj način, nakon do sada potpisanih sporazuma sa srodnim fakultetima iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Hrvatske, Bugarske i Albanije, mogu da zaključim da smo uspjeli da za veoma kratko vrijeme uspostavimo saradnju sa svim vodećim visokoškolskim obrazovnim institucijama koje se bave našom strukom i da se odlično regionalno pozicioniramo. To je veoma dobro za naše studente i profesore, za nauku i sport uopšte – konstatovao je prof. dr Duško Bjelica, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića.







http://www.pes.metu.edu.tr/

28.07.2011. 16:11

Potpisan sporazum o saradnji sa državnim Univerzitetom sporta u Tirani

Potpisan sporazum o saradnji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića sa državnim Univerzitetom sporta u Tirani, Tirana - 15.07.2011. godine

Predstavnicima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Dušku Bjelici i Dr Stevu Popoviću, domaćini u ime Univerziteta sporta u Tirani bili su Prof. dr Vejsel Rizvanolli, Prof. dr Arben Kaçurri, Doc. dr Agron Kasa, Doc. dr Artan Shyiti. Tom prilikom je i potpisan sporazum o saradnji dvije institucije.















20.07.2011. 02:51

Nastavak saradnje

Fakultet za sport u Nikšiću posjetile kolege iz Sofije

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću posjetili su gosti iz Bugarske, sa Nacionalne sportske akademije iz Sofije, koji već tri dana borave u Crnoj Gori.

"Kolege iz Sofije su bili gosti Crnogorskog olimpijskog komiteta i karate kluba "Budućnost", kao i Univerziteta, gdje su sa rektorom potpisali sporazum o saradnji. Odlučili su da nas ostave za kraj jer sa njima već imamo saradnju, pošto su naši studenti zimus imali časove skijanja u njihovom poznatom skijalištu Bansko kada smo posjetili njihovu Nacionalnu sportsku akademiju", kazao je dekan nikšićkog fakulteta prof.dr Duško Bjelica.





Rektor Nacionalne sportske akademije prof. Lašezar Dimitrov je kazao da mu je drago da sa Fakultetom za sport imaju dobru saradnju jer imaju dosta toga zajedničkog, kao i da je nikšićki fakultet za nepune tri godine postojanja postigao izuzetne rezultate i visoko se pozicionirao u Evropi.

Sa njim su bili i Daniela Daševa, koja je stručnjak iz košarke i veoma cijenjena u Evropi i doc. dr Eleonora Mileva.

Bjelica je kazao i da će od naredne godine na odsjeku za sportske trenere biti otvoren još jedan smjer, fitness, kao i da očekuju da startuju i doktorske studije jer je već formirana komisija za njihovu akreditaciju.

13.4.2011.godine

Više informacija možete vidjeti na sljedećim linkovima:
Vijesti
Nacionalna sportska akademija Bugarske

14.04.2011. 23:40

Potpisan sporazum o saradnji sa Kineziološkim fakultetom u Zagrebu

Potpisan sporazum o saradnji sa Kineziološkim fakultetom u Zagrebu

U Zagrebu je 14.11.2009. potpisan sporazum o saradnji sa Kineziološkim fakultetom.

Na slici doc. dr Duško Bjelica sa dekanom prof. dr Igorom Jukićem.

Potpisana saradnja između Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Sarajevo i FSFV Nikšić

Potpisana saradnja FSTO sarajevo

Text saradnje

Potpisan sporazum o saradnji između FSFV iz Nikšića i Fakulteta za šport Ljubljana

Potpisana saradnja sa FS Ljubljana

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.