U okviru MPIS projekta ustanovljena nova metodologija za praćenje inovacija u sportu




U okviru projekta „Crnogorska platforma za inovacije u sportu (MPIS)“, kojim  rukovodi Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, a finansira se u okviru programa za podsticanje učešća u programima Horizont 2020 i COST koje je odobrilo Ministarstvo nauke, ustanovljena je nova metodologija za praćenje inovacija u sportu.

- Ponoviću nešto što je dosta puna već isticano, a to je da sve moderne organizacije koje se ističu kao lideri u svojim industrijama imaju jedan zajednički faktor koji ih okuplja, a to je činjenica da su sve posvećene inovacijama. Ova činjenica važi i za sport - ističe jedan od članova projektnog tima, mr Borko Katanić, saradnik u nastavi na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore. Međutim, do sada nije postojala opšte prihvaćena metodologija za plaćenje inovacija u sportu, kao što to postoji u drugim oblastima – navodi on.

Stoga, jedan od predviđenih izlaza predmetnog projekta predstavlja utvrđivanje kvalitetne metodologije koja će omogućiti da se na kvalitetan način prate inovacije u sportu i ocjenjuju ostvareni rezultati u Crnoj Gori, te, na taj način upoređuju sa rezultatima na drugim lokacijama, ukoliko se naše kolege prihvate metodologije koju je MPIS projektni tim predložio, rpije svega crnogorskoj, ali i svjetskoj naučnoj zajednici, kao i kompletnoj društvenoj zajednici i sve one koji su zainteresovani za za ovu oblast.

U prilogu se nalazi dostupan PDF dokument, odnosno metodologija za praćenje inovacija u sportu.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.