Redovni mjesečni sastanak SWOST projektnog tima




Redovni mjesečni sastanak SWOST projektnog tima

 

Redovni mjesečni onlajn sastanak, u okviru projekta Sport bez stereotipa ili u originalu „Sport without Stereotypes (SWOST)“, održan je 8. septembra 2021, pod rukovodstvom Centro Studi Cultura Sviluppo (CSCS), što je prvi sastanak SWOST projektnog tima poslije Olimpijskih igara.

Na ovom sastanku prikazana su uputstva realizacije narednih koraka projekta.

Nakon toga, prezentovana je baza podataka, odnosno prikazane su napredne prakse koje su već prikupile partnerske organizacije.

Takođe je objašnjeno da je sljedeći korak kritički osvrt i prezentacija nalaza svakog partnera posebno.

Predstavnik Univerziteta Crne Gore doc. dr Bojan Mašanović je zadužen je da pregleda bazu prikupljenih podataka (naprednih praksi), i ispita kakve informacije nedostaju za pojedine institucije, odnosno da iznese na jednom od sledećih sastanaka plan dopune već postojeće baze podataka za svaku državu posebno.

Vodila se rasprava i o distribuciji uloga za predstojeće zadatke, takođe o pripremi prvog sastanka koji će se održati uživo, a planiran je za 1. i 2. oktobar u Pistoji, Italija.

Podsjetićemo da je cilj SWOST-a povećati učestvovanje i jednak pristup sportu, rješavajući rodne stereotipe i svaku diskriminaciju u sportu.

U projekat je uključeno 9 europskih zemalja, 11 organizacija (6 univerziteta i 5 sportskih organizacija / udruženja), odnosno preko eminentnih 20 stručnjaka.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.