Odbranjen rad: Sportsko novinarstvo na Televiziji Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Odbranjen završni rad Željka Simovića na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje

„Sportsko novinarstvo na Televiziji Crne Gore“

Student treće godine Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Željko Simović odbranio je danas završni rad ,,Sportsko novinarstvo na Televiziji Crne Gore" pod mentorstvom dr Miomira Maroša.

Rad ocijenjen najvećom ocjenom  (A) jedan je od najbolje urađenih na  ovom odsjeku, ocijenjeno je od komisije u sastavu doc. dr Jovica Petković, doc. dr Kosta Goranović i mentor.

Završni rad urađen po ugledu na specijalističke radove, sadrži pored teorijskog dijela o odnosu sporta i medija i istorijata RTCG, za ovu priliku provedeno istraživanje – intervjue sa sportskim novinarima Nebojšom Šofrancem i Maksimom Živaljevićem i online anketu sa publikom o bitnim aspektima sporta u medijima.

Sportsko novinarstvo koje svakog dana dobija nove TV izraze, nezaobilazan je dio Javnog servisa koji doprinosi njegovoj gledanosti, poboljšanju imidža Crne Gore i objedinjavanju svih njenih regija preko izvještavanja o dešavanjima u lokalnom sportu kod svih uzrasta.

Željku Simoviću predstoji prijemni ispit kako bi nastavio obrazovanje na master studijama Fakulteta političkih nauka UCG, a stečena znanja na FSFV su mu dobra osnova za dalje usavršavanje u novinarstvu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.