Posjeta Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Delegacija Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, u sasatavu dekan prof. dr Rašid Hadžić, prodekan za nastavu doc. dr Jovica Petković i prodekan za međunarodnu saradnju doc. dr Kosta Goranović boravila je od 19 - og do 21 - og oktobra 2023. godine, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Nišu,  povodom  svečane akademije i proslave jubileja 52  godine od osnivanja.

Osim posjete naša delegacija je učestvovala u radu XXIV Internacionalne naučne konferencije u organizaciji Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu. (International Scientific Conference, FIS Comunanications 2023).

Tokom boravka delegacija našeg fakulteta imala je niz drugih aktivnosti i više radnih sastanaka sa menadžmentom domaćeg univerziteta i fakulteta i ostalih fakulteta iz okruženja, gdje su razmijenjena iskustva i dogovorena dalja saradnja, a koja se prije svega odnosi na nastavne i stručne aktivnosti u bliskoj budućnosti.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu osim kvalitetnih nastavnih programa, odlične dijagnostičke opreme i aktivnosti u sportu, nalazi se i na prestižnoj Šangajskoj listi u prostoru naučnog istraživanja u oblasti sportskih nauka. To je trenutno jedina visoko obrazovna ustanova iz područja sportskih nauka na toj listi na području Republike Srbije.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nastaviće u narednom periodu da obnavlja međunarodne aktivnosti sa srodnim regionalnim ustanovama na realnoj osnovi.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.