Posjeta Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo




Posjeta Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića prof. dr Rašid Hadžić,  boravio je 26. i 27.10., na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo, Univerziteta u Sarajevu,  povodom  Dijamantskog jubileja – 60 godina postojanja i izuzetnih dostignuća ove visoko obrazovne ustanove.

Tokom boravka dekan našeg Fakulteta imao je niz aktivnosti, radnih sastanaka sa menadžmentom domaćeg Univerziteta i Fakulteta, gdje su razmijenjena iskustva i dogovorena moguća saradnja između dvije visoko obrazovne ustanove.

Dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja iz Sarajeva prof. dr Ifet Mahmutović uručio je zahvalnicu povodom jubileja  dekanu Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića prof. dr Rašidu Hadžiću.

Osim brojnih aktivnosti u organizaciji domaćina, u sklopu jubileja u Domu mladih u KSC Skenderija,  održan je prvi sarajevski sajam sporta, zdravlja i turizma 2023.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića nastaviće u narednom periodu da obnavlja međunarodne aktivnosti sa srodnim regionalnim ustanovama na realnoj osnovi.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.