Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 30.01.2018

Uručene zahvalnice za doprinos razvoju Centra za dijagnostiku u sportuUručene zahvalnice za doprinos razvoju Centra za dijagnostiku u sportu

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta i redovni profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Duško Bjelica uručio je danas u Mostaru zahvalnice predstavnicima Ženskog rukometnog kluba „Grude“, kao i nogometnih klubova „Široki“ i „Zrinjski“.

Zahvalnice za doprinos razvoju Centra za dijagnostiku u sportu na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u toku 2017. godine uručene su prof. dr Marinu Ćorluki za ŽRK „Grude“, direktoru NK „Široki“ Zoranu Bubalu i šefu fudbalske škole Draganu Periću za NK „Zrinski“.

Nogometni klub „Široki“ osvajač je Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu, a „Zrinjski“ šampion Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ženski rukometni klub „Grude“ prvak je Bosne i Hercegovine i osvajač Kupa BiH.

- Antropometrijska mjerenja igrača „Širokog“, „Zrinjskog“ i ŽRK „Grude“ obavila je mobilna ekipa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore – kazao je prof. dr Duško Bjelica, podsjećajući na dobru saradnju Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikišića sa Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje je preko Centra za dijagnostiku u sportu prošle godine obavio brojna antropometrijska mjerenja domaćih i regionalnih vrhunskih sportista, nacionalnih reprezentacija, kao i sportskog podmlatka i studenata, stvarajući tako uzornu bazu za naučno-istraživački rad i za optimalno planiranje trenažnog i pripremnog procesa za sportiste.

Mjerenja su nastavljena i ove godine, a posebna pažnja biće usmjerena na antropometrijske karakteristike studenata.

 

http://portalanalitika.me/clanak/292708/urucene-zahvalnice-za-doprinos-razvoju-centra-za-dijagnostiku-u-sportu

https://volimpodgoricu.me/2018/01/30/urucene-zahvalnice-za-doprinos-razvoju-centra-za-dijagnostiku-u-sportu/

https://www.hercegovina.info/vijesti/hercegovina/mostar-hercegovina/fpmoz-zahvalnice-iz-crne-gore-za-hsk-zrinjski-nk-siroki-brijeg-i-hzrk-grude-139684#news_view

Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print