Info dan Programa Evropske saradnje u nauci i tehnologiji (COST) - 9. aprila u Podgorici




Info dan Programa Evropske saradnje u nauci i tehnologiji (<span class="CyrLatIgnore">COST</span>) - 9. aprila u Podgorici

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore i COST asocijacija organizuju Info dan posvećen Programu Evropske saradnje u nauci i tehnologiji (European Cooperation of Science and Technology - COST) , 9. aprila 2024. godine u hotelu Hilton u Podgorici, sa ciljem promocije dijela aktivnosti ovog veoma značajnog programa.

Jedan od govornika na COST Info danu će biti prof. dr Stevo Popović, redovni profesor na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, koji će podijeliti svoje bogato iskustvo stečeno u okviru navedenog programa.

COST asocijacija se bavi finansiranjem istraživačkih mreža/projekata koje se nazivaju COST akcije. COST akcija je projekat posvećen naučnoj saradnji, koji nadopunjuje nacionalne istraživačke fondove i nudi otvoren prostor za saradnju među naučnicima širom Evrope (i šire) i time podstiče napredak i inovacije u istraživanjima. Dakle, COST podržava umrežavanje istraživača kroz naučne i tehnološke mreže, koje su otvorene: za sve oblasti nauka (uključujući interdisciplinarne), za nove i originalne (inovativne) ideje, partnere (javne i privatne, velike i male) i istraživače u svim fazama karijere (mlade i starije istraživače). COST akcije predstavljaju odličnu šansu za razmjenu iskustava sa naučnicima širom svijeta i idealno mjesto za ulazak mladih istraživača u svijet nauke, svakako zahvaljujući posebnim strategijama za uključenje mladih istraživača.

Učesnici će na Info danu imati priliku da se upoznaju sa ulogom COST-a u podsticanju i širenju izvrsnosti u istraživanju, kao i načinom podnošenja novih COST akcija, i mogućnostima umrežavanja s postojećim COST akcijama. Cjelokupni program info dana je na engleskom jeziku.

Prijavljivanje se vrši do 25. marta 2024. godine na email: martina.lukic@mpni.gov.me. Zbog ograničenog broja mjesta, potrebno je da potvrdite svoje prisustvo u najkraćem roku. Radni jezik događaja je engleski.

U prilogu je agenda događaja.

Više informacija na sljedećoj adresi: https://www.gov.me/clanak/cost-info-dan-9-aprila-u-podgorici

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.