Prof. dr Milovan Ljubojević proveo dva semestra na Univerzitetu „Foro Italico“ u Rimu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesor doktor Milovan Ljubojević, istaknuti član Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, proveo je proteklu godinu na Univerzitetu „Foro Italico“ u Rimu, gde je stekao dragocjeno iskustvo i doprinio jačanju veza između ova dva fakulteta.

Na poziv uglednog profesora Emanuelea Isidoria, prof. dr Milovan Ljubojević je poslednja dva semestra posvetio stručnom usavršavanju na Univerzitetu „Foro Italico“, najstarijem Univerzitetu za sportske nauke u Italiji. Tokom svog boravka, imao je priliku da se upozna sa sistemom rada na ovom uglednom univerzitetu i učestvuje u radu laboratorije "Laboratory of General and Sport Pedagogy". Njegovo angažovanje obuhvatalo je i aktivno učešće u kreiranju naučnih radova, čime je obogatio sopstveno iskustvo i doprinio razmjeni naučnih ideja.

Posebno istaknut trenutak tokom profesorovog boravka bio je njegov poziv kao predavača na naučnoj konferenciji pod nazivom "Sport Education for Sustainable Development – The Euro-Med Perspective", održanoj 21. i 22. septembra 2023. godine u Rimu.

Profesor Ljubojević je svojim radom značajno doprinio većoj zainteresovanosti italijanskih kolega za Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, kao i za Crnu Goru u cjelini. Ovaj pozitivan uticaj rezultirao je činjenicom da će tokom narednog semestra troje kolega sa Univerziteta „Foro Italico“ boraviti na Fakultetu u Nikšiću, u sklopu Erasmus programa.

 

Tekst pripremila:

Tamara Raičević

Student druge godine osnovnih studija na studijskom programu Sportski novinari i treneri



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.