Panel diskusija o razvoju elektronskog sporta u Crnoj Gori i regionu 27. marta




Panel diskusija o razvoju elektronskog sporta u Crnoj Gori i regionu 27. marta

U skladu sa obilježavanjem 50 godina od osnivanja Univerziteta Crne Gore, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje će svoj doprinos kampanji obilježavanja jubileja dati u vidu organizacije panela na temu „Razvoj elektronskog sporta u Crnoj Gori i regionu – izazovi i perspektive“ koji će biti održan 27. marta 2024. godine u 11 časova.

Industrija elektronskih sportova doživljava konstantan rast posljednjih deset godina, uprkos pandemiji koja je pogodila cijelu planetu. Iako su veliki sportski događaji otkazivani ili odlagani, elektronski sportovi pokazuju snažan trend rasta, koji ih, sa druge strane suočava sa različitim izazovima. Ovaj panel, upravo ima za cilj da objasni trenutne izazove i naglasi razvojne perspektive elektronskih sportova i njihov uticaj na tradicionalne sportove, javno zdravlje i turizam.

Na panel diskusiji će govoriti Filip Šoć, predsjednik Saveza elektronskih sportova Crne Gore, zatim Mia Kraljević-Ćalasan, direktorica NVO 4 Future, prof. dr Stevo Popović, profesor na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, i Ilija Stojović, menadžer za organizovanje sajamskih nastupa i manifestacija u Turističkoj organizaciji Bar.

Obzirom da je u sali ograničen broj mjesta, neophodna je registracija koja može biti realizovana na 040 235 207 ili fakultetzasportnk@ucg.ac.me, najkasnije do 25. marta u 12 časova.

Agenda se nalazi u prilogu.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.