Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u saradanji sa Institutom za javno zdravlje obilježio Međunarodni dan fizičke aktivnosti




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Fizička aktivnost jedan je od najvažnijih aspekata zdravih životnih stilova u svakoj životnoj dobi, koja dovodi do unaprjeđenja fizičkog i mentalnog zdravlja. Redovna, svakodnevna, fizička aktivnost povezana je sa brojnim zdravstvenim koristima i smanjuje rizik od nastanka vodećih hroničnih nezaraznih bolesti kao što su bolesti srca, moždani udar, šećerna bolest i pojedinih vrsta karcinoma.

Takođe, poboljšava kardiorespiratornu formu, snagu kostiju i mišića, razvija koordinaciju i kontrolu kretanja, pomaže u postizanju i održavanju optimalne tjelesne težine, poboljšava mentalno zdravlje i doprinosi jačanju imuniteta što unaprjeđuje kvalitet života u cjelini. Benefiti redovne fizičke aktivnosti pozitivno se odražavaju i na društvo, životnu sredinu i ekonomiju.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u saradnji sa Institutom za javno zdravlje na Trgu slobode u Nikšiću danas je obilježio Međunarodni dan fizičke aktivnosti (6. april).

Brojne ovom prilikom organizovane aktivnosti uključile su veliki broj građana svih uzrasta. Najmlađi su aktivno učestvovali u za njihov uzrast prilagođenim fizičkim aktivnostima, dok su stariji imali priliku da čuju nešto više o značaju fizičke aktivnosti za zdravlje, da razgovaraju sa stručnjacima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Instituta za javno zdravlje, i da dobiju adekvatne savjete.

Organizatori su iskazali zadovoljstvo odzivom građanki i građana, a prisutni su pozdravili ovu akciju i izrazili nadu da će se ovakve aktivnosti češće ponavljati. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.