Uspješno okončana posjeta međunarodnoj naučnoj konferenciji i proslavi povodom 50 godina postojanja Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu




Uspješno okončana posjeta međunarodnoj naučnoj konferenciji i proslavi povodom 50 godina postojanja Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu

„6th International Scientific Conference: Exercise and Quality of Life 2024: Global Impact of Sport Science“ koju je organizovao Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu je održana od 11. do 13. aprila 2024. godine u Novom Sadu (Srbija). Radni jezik događaja je bio engleski jezik, a imao je za cilj da pruži najnovije naučne i stručne uvide, predstavi nedavna otkrića i podijeli iskustva u vježbanju i zdravstvenim naukama, sa posebnim naglaskom na važnost cjeloživotnog vježbanja i kvaliteta života, ističući biološke, medicinske i psiho-socijalne faktore kvaliteta života.

Među predavačima po pozivu na navedenoj konferenciji se našao i redovni profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, prof. dr Stevo Popović, a pored njega su na konferenciji učešće uzeli i V.F. dekana doc. dr Jovan Gardašević, prodekan za međunarodnu saradnju doc. dr Bojan Mašanović, saradnica u nastavi mr Milena Mitrović, kao i jedanaest studenata fakulteta Nikolina Kovačević, Anđela Čarapić, Blažo Bošković, Jakov Vukčević, Goran Ražnatović, Balša Bošković, Bojan Savović, Veljko Lainović, Nikola Čađenović, Saša Vukadinović i Matija Prelević.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu je proslavio jubilej povodom 50 godina od osnivanja ove visokoškolske ustanove i tom prigodom dodijelio zahvalnicu Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore za dugogodišnju uspješnu saradnju.

Više informacija o događaju na www.eqol.rs



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.