Proglašenjem najboljih naučnika završena CSA konferencija
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dodjelom nagrada najboljem mladom naučniku i ženi u nauci zatvoren je najveći internacionalni događaj u oblasti sportskih nauka -  16. Međunarodna naučna konferencija Crnogorske sportske akademije, održana u u Hotelu Croatia Cavtat, u Hrvatskoj, od 4. do 7. aprila.

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/43502-najveci-internacionalni-dogadaj-u-oblasti-sportskih-nauka-svecano-otvoren-u-dubrovniku

Za najboljeg mladog naučnika proglašena je Daša Pruš sa Univerziteta u Ljubljani, a za najbolju ženu u nauci Rozelin Okeh sa Memorijal Univerziteta Njufaundlenda, u Kanadi.

Pored Crnogorske sportske akademije, organizatori konferencije su Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i 12 partnerskih fakulteta iz zemalja EU i regiona.

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=434683

''Nepodijeljeno mišljenje učesnika i organizatora skupa je da je konferencija opravdala sva očekivanja i da su Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorska sportska akademija, kao organizatori, načinili dodatni iskorak u promociji sportske nauke i njenog značaja, ali i na povezivanju naučnoistraživačke zajednice zemalja učesnica'' kazao je predsjedavajući ove konferencije prof. dr Duško Bjelica.

U radu konferencije, kroz plenarna izlaganja, poster sesije, radionice i panele, učestvovalo je 223 delegata učesnika iz 42 države svijeta, dok naučne radove potpisuju 367 autora i koautora svijeta.

Posebna vrijednost konferencije,  osim multidisciplinarnosti, je i učešće 32 magistranata i doktoranata, koji su bili u prilici da prate CEEPUS trening školu, ali i izlaganja i učestvuju u diskusijama koje su vodili prominentni regionalni i svjetski naučnici i istraživači iz oblasti sportskih, društvenih, humanističkih i medicinskih nauka.

Veliko priznanje ovoj konferenciji je i otvorena mogućnost da se sljedeća konferencija održi u Francuskoj jer je Univerzitet iz Francuske, Côte d'Azur, iskazao interesovanje da naredna konferencija bude u Nici, na Antibima.

Ovo je prva konferencija organizovana van teritorije Crne Gore. Prethodne konferencije su održane u Baru Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Podgorici i Budvi.

https://fosmedia.me/mobile/tehnologija/nauka/proglasenjem-najboljih-naucnika-zavrsena-csa-konferencija 

https://m.portalanalitika.me/clanak/330935/zatvorena-16-medunarodna-naucna-konferencija-crnogorske-sportske-akademije 

http://rtcg.me/vijesti/drustvo/236559/proglasene-najbolje-naucnice-na-csa-konferenciji.html

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/dodjelom-nagrada-zavrsena-16-medunarodna-naucna-konferencija 

 

Image

blog counter

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.