Prof. dr Dušku Bjelici prestižna Plaketa za doprinos u razvoju Međunarodnog simpozijuma Nove tehnologije u sportu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO GALERIJA

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu(FASTO), povodom dugogodišnje uspješne saradnje, dodijelio je Plaketu prof. dr Dušku Bjelici, u kongresnoj sali hotela Hills.

Ovo prestižno priznanje profesoru Bjelici uručio je dekan FASTO-a prof. dr Haris Alić, u prisustvu najviših zvanica i preko 25 dekana iz cijelog regiona. 

Obrazlažući nagradu, Alić je na svečanom otvaranju XI Međunarodnog simpozijuma Nove tehnologije u sportu(NTS), pred velikim auditorijumom iz svijeta, i ne samo sportskih nauka, istakao da prof. Bjelica ima izuzetne zasluge i doprinos u razvoju, afirmaciji i promociji Međunarodnog simpozijuma Nove tehnologije u sportu.

Prof. Bjelica je u Sarajevu, prije osam godina, bio laureat specijalne nagrade FASTO-a na NTS-u. Na XI izdanju ovog simpozijuma, koji se održava svake druge godine, profesor je zaslužio Plaketu kao jedan od ukupno dva dobitnika ovog laskavog priznanja.

Medijske objave:

https://fosmedia.me/infos/drustvo/bjelici-plaketa-za-doprinos-u-razvoju-medunarodnog-simpozijuma-nove-tehnologije-u

https://m.portalanalitika.me/clanak/353736/prof-dr-dusku-bjelici-prestizna-plaketa-za-doprinos-u-razvoju-medunarodnog-simpozijuma-nove-tehnologije-u-sportu 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.