Profesorica Heck o onlajn nastavi na Univerzitetu Luksemburg u uslovima izazvanim pandemijom




Profesorica Heck o onlajn nastavi na Univerzitetu Luksemburg u uslovima izazvanim pandemijom

Kako teče univerzitetski život na Univerzitetu Luksemburga, sa kojim Univerzitet Crne Gore ima saradnju, pitali smo profesoricu i naučnicu Sandru Heck, koja je ove godine bila pozvana da učestvuje na internacionalnoj konferenciji Crnogorske sportske akademije (CSA), na temu Sport, fizička aktivnost i zdravlje:Savremene perspektive. 

"Još od sredine marta na Univerzitetu Luksemburga održavamo nastavu na daljinu i nastavljamo svu nastavu i istraživanja onlajn. Kako su svi vrtići i škole zatvoreni, privatno i radno vrijeme se moralo reogranizovati što takođe uključuje dodatni kasni rImagead nakon što djeca zaspu", navodi profesorica Heck.

Na Univerzitetu Luksemburga, dodaje ona, koriste se različite onlajn platforme da komuniciraju, a tu komunikaciju podržava IT sektor.

"Mada onlajn komunikacija funkcioniše prilično dobro, to teško može da zamijeni uobičajenu nastavu, direktan razgovor, naročito kad je riječ o praktičnoj pripremi budućih nastavnika fizičkog vaspitanja ili za njihov profesionalni razvoj”, kaže profesorica Heck.

Ona dodaje da na ovom Univerzitetu svi daju sve od sebe da se prilagode i pronađu kreativne načine da studentima daju mogućnost da završe semester uprkos situaciji sa virusom COVID19 i implikacijama.

“Ovaj virus u velikoj mjeri utiče na cijeli svijet, a takođe i na ljudski mentalni sklop, vrlo je vjerovatno da će neki radovi direktno odgovoriti na ovu temu na sljedećem izdanju CSA konferencije, jer istraživački krugovi reaguju na aktuelne situacije,  kazala je Heck.

Sandra Heck radi na Institutu za nastavu i učenje na Univerzitetu u Luksemburgu. Doktorirala je sportske nauke na Ruhr univerzitetskom Bohumu, predavala na univerzitetima u Njemačkoj, Australiji i Francuskoj. 

Od 2014. godine je na mjestu generalnog sekretara Međunarodnog društva za istoriju fizičkog obrazovanja i sporta (ISHPES). Nadalje, ona je nacionalni delegat za Njemačku u Fédération Internationale de l'Education Physique (FIEP) i član Izvršnog odbora Evropskog udruženja za fizičko vaspitanje (EUPEA) i Međunarodnog vijeća za nauku o sportu i fizičko vaspitanje (ICSSPE).

https://www.researchgate.net/profile/Sandra_Heck

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/56574-najprestizniji-naucni-skup-iz-sportskih-nauka-u-dubrovniku-od-2-do-5-aprila-2020-godine

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/profesorica-hek-o-onlajn-nastavi-na-univerzitetu-luksemburg-u-uslovima-pandemije#.XpmNGH5m6hs.facebook

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.