Na naučnom kongresu FIEP Europe profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na 12. naučnom kongresu FIEP Europe koji se održava na Univerzitetu u Luksemburgu od 13. do 16. septembra, učestvovali su profesori sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Stevo Popović i mr Jovan Gardašević.

 

Profesori Bjelica i Popović su izlagali svoje radove na temu publikovanja u oblasti fizičkog vaspitanja u Crnoj Gori u proteklom periodu, dok je Gardašević izlagao u okviru sesije 'FIEP-ovi novi lideri'.

 

Tokom kongresa, održan je i sastanak FIEP-ovih nacionalnih delegata, na kojem je prisustvovao doc. dr Stevo Popović, u svojstvu nacionalnog delegata Crne Gore. Na sastanku su analizirane aktivnosti najstarije svjetske organizacije u oblasti fizičkog vaslitanja u protekloj godini i najavljene dolazeće u predstojećem periodu. Organizatori predstojećih FIEP-ovih kongresa (2018-2021) su najavili događaje koje će organizovati u svojim zemljama, a pored Turske (2018), Španije (2019), Finske (2020), mr Jovan Gardašević je, u svojstvu generalnog menadžera organizacije FIEP-ovog kongresa 2021. godine, najavio ovaj prestižni skup u Crnoj Gori, te istakao da će on biti organizovan u okviru 18. godišnje naučne konferencije Crnogorske sportske akademije i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, te ih pozvao na 15. koja se održava naredne godine u aprilu, u Budvi.

 

 

http://www.pinkm.me/vijesti/ucg-profesori-fakulteta-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-na-naucnom-kongresu-fiep-europe-u-luksemburgu/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.