Profesori Univerziteta Crne Gore u Tivtu testirali seniorsku i mladu košarkašku reprezentaciju Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO ALBUM 1
FOTO ALBUM 2

 

Antropometrijska mjerenja košarkaških selekcija Košarkaškog saveza Crne Gore zaokružena su danas u Tivtu, testiranjem seniorske i mlade reprezentacije. Nastavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su nakon mjerenja predstavili podatke o visini tijela, procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela, procentualnim vrijednostima mišićne mase, koštane mase i parametrima metabolizma članova ove dvije selekcije. Osim toga, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Mjerenjima su prisustvovali članovi stručnog štaba seniorske selekcije: selektor Boško Radović, pomoćnici Blagota Sekulić i Vladimir Todorović, fizioterapeut Periša Čagorović i tim menadžer reprezentacije Nikola Peković. Selektor Boško Radović se zahvalio Fakultetu za sport i istakao značaj morfoloških pokazatelja, pogotovo nakon pauze koju su igrači imali usljed pojave virusa i prestanka takmičenja.

Takođe, mjerenjima su prisustvovali i članovi stručnog štaba mlade reprezentacije: selektor Dušan Dubljević, pomoćnik Žaro Dragićević i fizioterapeut Stefan Lutovac. Obje selekcije okupljene su u Tivtu gdje će se raditi na fizičkim performansama, ali na tehničko-taktičkom planu, kako bi se selekcije pripremile za takmičenja koja im predstoje sljedeće sezone.

Mjerenja su obavili nastavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, doc. dr Milovan Ljubojević i doc. dr Danilo Bojanić.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/profesori-univerziteta-crne-gore-u-tivtu-testirali-seniorsku-i-mladu-kosarkasku-reprezentaciju-crne-gore

https://mina.news/mina-sport/testirani-crnogorski-kosarkasi/

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.