Završeni prijemni ispiti na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje 




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Foto1

Foto2

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore juče su završeni prijemni ispiti za studijski program Fizička kultura i zdravi stilovi života.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta Danilo Bojanić kaže da su kandidati bili na nivou rezultata koje su postizali kandidati posljednjih godina.Image

“Vanredna okolnost izazvana virusom, nije bila ometajući faktor za pripremu kandidata za polaganje disciplina predviđenih za prijemni ispit na našem fakultetu, jer su kandidati bili u prilici da treniraju i uvježbavaju zadatke, bilo na otvorenim ili zatvorenim površinama, tim prije što zadaci ne zahtijevaju rad u grupi već se kandidati mogu individualno pripremati”, kazao je Bojanić.

Prema njegovim riječima, disciplina koja se vrlo često pokaže kao eliminišuća, na studijskom program Fizička kultura i zdravi stilovi života, jeste poligon spretnosti i okretnosti, a koji se u odnosu na prolazno vrijeme kandidata tako i boduje.

“Ukoliko kandidat ne završi poligon (zadatak) do kraja, ostaje praktično bez velikog broja bodova, koje je, kasnije, na drugim disciplinama, veoma teško nadoknaditi. A na samom poligonu, najčešće kandidati ne uspiju da se popnu uz šipku, da uspješno obave prelazak preko grede i slično, i na tim zadacima obično odustanu i ne završe zadatak do kraja”, kazao je Bojanić.

Sama organizacija prijemnog ispita, dodaje on,  protekla je u najboljem mogućem redu. Svi učesnici prijemnog ispita (nastavnici, saradnici, kandidati) su se pridržavali uputstava Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

“Moram pohvaliti kandidate koji su iskazali visok stepen odgovornosti i na svakom sportskom objektu održavali distance, koristili maske i redovno se dezinfikovali. Naš fakultet je unaprijed preduzeo sve preventivne mjere, vodilo se računa da svaki sportski objekt, svaka sprava i rekvizit budu dezinfikovani. Takođe, unaprijed smo kandidate podijelili u dvije grupe, koje su polagale u dva dana, kako bi izbjegli veliki broj kandidata na jednom mjestu”, kazao je Bojanić i istakao da su sve mjere ispoštovane, te da je prijemni ispit na ovom fakultetu protekao potpuno bezbjedno za sve učesnike.

Onim kandidatima koji ne prođu prijemni ispit, Bojanić savjetuje da upražnjena mjesta na ovom fakultetu daju mogućnost u drugom roku.

“Njihova prednost sada je što su potpuno upoznati kako sve to izgleda, koje su za svakog pojedinca lakše i teže discipline, i da na njima porade do sljedećeg roka”, zaključuje Bojanić.

Rang lista prijavljenih kandidata - Fizička kultura i zdravi stilovi života - prvi upisni rok jul 2020. godine

Rang lista prijavljenih kandidata - Sportski novinari i treneri - prvi upisni rok jul 2020. godine

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.