Treće testiranje Crnogorskih ajkula, bivših viceprvaka svijeta i prvaka Evrope




FOTO GALERIJA

 

Kao što je i ranije dogovoreno i najavljeno sa selektorom vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimirom Gojkovićem, profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su realizovali i treće kontrolno mjerenje seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

Treba podsjetiti da je ovo treće mjerenje u posljednjih 3 mjeseca. Takođe su izabranici selektora Gojkovića testirani i u decembru mjesecu prošle godine pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Budimpešti gdje su osvojili bronzanu medalju.

Osim bronzane medalje iz Budimpešte, crnogorska vaterpolo reprezantacija je i bivši šampion Evrope 2008. godine u Malagi, osvajač srebrne medalje 2012. godine u Ajndhovenu i srebrne medalje na prvenstvu Evrope u Beogradu 2016. godine, kao i drugog mjesta na svjetskom prvenstvu u Barseloni 2013. godine, dok je u Podgorici 2009. godine osvojena titula svjetske lige.

Mjerenju su prisustvovali selektor Vladimir Gojković, treneri Zoran Ivanovski, Miodrag Markovic, Miodrag Ćitović, kondicioni trener Milan Ćirović i doktor Vladimir Dedović.

Testiranje je realizovano sa najinovativnijom opremom koja radi na principu bioelektrične impedanse, brze, neinvazivne metode za detekciju potkožnog masnog tkiva, mišićnog tkiva, hidriranosti organizma i parametara metabolizma, količine proteina i minerala u tijelu i kompletne segmentne analize tijela.

Prof. dr Duško Bjelica, koji je mjerenja realizovao sa saradnicima doc. dr Jovanom Gardaševićem i dr Ivanom Vasiljevićem, zahvalio se stručnom štabu vaterpolo reprezentacije na ukazanom povjerenju i podsjetio da su u posljednjih 3 mjeseca realizovana 3 testiranje našeg najuspješnijeg reprezentativnog kolektiva. U narednom periodu prethodna testiranja će biti detaljno analizirana. Progresivno praćenje indikatora morfološke dijagnostike kroz kontrolna mjerenja ima krucijalan značaj za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata, zaključio je profesor Bjelica.

Medijske objave: 

https://www.portalanalitika.me/clanak/trece-testiranje-crnogorskih-ajkula-bivsih-viceprvaka-svijeta-i-prvaka-evrope

https://mina.news/mina-sport/testirani-crnogorski-vaterpolisti-2/

https://www.mladiniksica.me/ajkule-treci-put-testirane/

https://m.cdm.me/sport/ostali-sportovi/ajkule-testirane-u-podgorici/

https://skalaradio.com/ajkule-testirane-cetvrti-put-od-decembra/

https://radiojadran.com/testirana-spremnost-ajkula-u-igalu/

https://www.aktuelno.me/sport/ucg-ajkule-testirane-cetvrti-put-od-decembra/

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/461571/pregledali-vise-od-tri-hiljade-sportista

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.