Konkurs za program obuke sportskih administratora




Konkurs za program obuke sportskih administratora

Međunarodni projekat „S2A Sport Mobility“, u kojem je partner i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, raspisaće ubrzo konkurs za prijavu kandidata za program obuke u oblasti sportske administracije. 

Cilj radnog programa ovog projekta je da ponudi priliku za 40 učesnika iz Evropske unije i četiri zemlje Zapadnog Balkana, odnosno Albanije, Kosova, Crna Gore i Republika Sjeverne Makedonije, da učestvuju u transnacionalnom programu obuke.

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Stevo Popović navodi da će  80 % učesnika odabranih na Konkursu biti iz zemalja Zapadnog Balkana,  dok će 20% njih biti iz zemalja EU.

„Obuka će se realizovati  kroz tri modula u trajanju od jedne sedmice, u tri zemlje Zapadnog Balkana.  Učesnici će kroz mobilnost i četvorodnevnu nacionalnu studijsku posjetu steći razvojno iskustvo u sportskoj industriji u inostranstvu. Usavršavanje učesnika u sportskoj administraciji je važno jer od njihovih vještina zavisi uspješna organizacija sporta i sportskih aktivnosti“, kazao je Popović.

Očekivani rezultat ovog projekta je poboljšanje vještina učesnika, jačanje njihove buduće mogućnosti zapošljavanja i ličnog razvoja, proširenje njihove mreže, doprinos izgradnji kapaciteta njihovih organizacija i razvoju sporta u EU i Zapadnom Balkanu.

Partneri u ovom projektu su osam organizacija i to:  Evropski posmatrač za sport i zapošljavanje – EOSE (koordinator) EU / FR, Univerzitet u Česteru (UK),  Univerzitet Catholique de Louvain (BE), Evropsko udruženje za sportski menadžment EASM (DE / EU), Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG (Crna Gora), Nacionalni olimpijski komitet Albanije, Nacionalni olimpijski komitet Kosova, Nacionalni olimpijski komitet Republike Sjeverne Makedonije.

 

Više informacija dostupno je u lifletu. 

 

Objave: 

https://www.portalanalitika.me/clanak/konkurs-za-program-obuke-sportskih-administratora 

 

Medijske objave:

https://www.onogost.me/drustvo/uskoro-konkurs-za-program-obuke-sportskih-administratora

https://www.mladiniksica.me/konkurs-za-program-obuke-sportskih-administratora/

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.