Testirani aktuelni osvajači duple krune Srbije u rukometu




FOTO GALERIJA

 

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su u Novom Sadu mjerenje rukometaša Vojvodine.

RK Vojvodina iz Novog Sada koji je aktuelni osvajač duple krune je osnovan 1949. godine i takmiči se u Superligi Srbije i regionalnoj SEHA ligi. Šampioni Srbije su bili 8 puta, a četvorostruki su osvajači Kupa Srbije i petostruki osvajači Superkupa.

Kompletan uvid u indikatore morfološke dijagnostike dobili su trener Boris Rojević i kondicioni trener Aleksandar Tunguz.

Mjerenja su obavili prof. dr Duško Bjelicu, doc. dr Jovan Gardašević, dr Ivan Vasiljević i prof. dr Zoran Milošević sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Novom Sadu.

Profesor Bjelica se zahvalio stručnom štabu na ukazanom povjerenju i saopštio da su rezultati antropometrijskih mjerenja preduslov za određivanje strukture i distribucije trenažnog opterećenja. Samo optimalni odnos svih karakteristika opterećenja može osigurati visoku efikasnost trenažnih operatora, zaključio je profesor Bjelica.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.