Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 22.12.2020

Sport u doba pandemije: Dodijeljene nagrade sportisti godine, najboljem novinaru i najboljem mladom novinaruFoto1

Promjene izazvane pandemijom virusa korona nisu zaobišle ni svijet sporta. Ipak, uprkos vanrednim okolnostima, uz poštovanje mjera resornog Ministarstva, Udruženje sportskih novinara Crne Gore (USN) i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore upriličili su dodjelu nagrada sportisti godine, najboljem novinaru i najboljem mladom novinaru na osnovu 66. izbora USN-a.


Posebno je zadovoljstvo, kako je istakao dekan Fakulteta Stevo Popović, što i u vrijeme epidemiloške krize ova tradicija nije prekinuta.

"Činjenica da smo već dvanaesti put domaćini ovako važnog događaja govori u prilog našoj uspješnoj saradnji sa Udruženjem sportskih novinara. Nadamo se da će sledeće godine svečanost biti upriličena bez ograničenja uz prisustvo svih onih kojima je mjesto danas bilo sa nama", poručio je Popović.

Predsjednik USN-a Veselin Drljević, zahvalivši se domaćinima, okupljenima je poželio da im naredna godina bude uspješnija i bolja, kako na sportskom, tako i na ličnom planu.


"Sportistima koji nisu imali priliku da se do kraja dokažu ove godine želim da ovo bude godina zaleta i godina koja će najaviti nove uspjehe. Novinarima bih poželio da imaju o čemu da pišu i da promovišu našu društvenu zajednicu", naveo je Drljević.

Članovi USN-a su titulu sportiste godine dodijelili našem trofejnom stonoteniseru Filipu Radoviću, koji se trenutno priprema za Olimpijske igre u Tokiju.


"Čast mi je što sam ove godine izabran za najboljeg sportistu od strane novinara, pogotovo kada pogledam među kakve su me sportiste uvrstili. Nagarada mi predstavlja podstrek za dalji rad, ali isto tako predstavlja i jednu vrstu pritiska sa kojim trebam da se nosim. Nadam se da ću opravdati očekivanja svih ljudi koji vjeruju u mene i da ću u narednom periodu predstavljati svoju zemlju na najbolji mogući način", rekao je Radović.


Dobitnik priznanja za najboljeg novinara Milan Jovanović iz Radija Crne Gore, iskazao je zadovoljstvo što ga je, kako je kazao, prepoznao novinarski teren.

"Mislim da je redakcija sportskog progrma Radija Crne Gore objedinila nešto čemu teže sve profesije - iskustvo , mladost i dugogodišnji priznati rad kolega Željka Šoća i Radislava Tvrdišića, kao i talenat i mladost Marka Perovića i Nikole Rajkovića, a ja negdje tu dođem kao neki spoj", istakao je Jovanović.


Iz televizijske redakcije iste medijske kuće dolazi i dobitnica nagrade za mladog novinara Ivana Mašulović.


"Čast je i zadovoljstvo danas biti ovdje, posebno sa ovim priznanjem koje će u potpunosti zaokružiti godinu koja je za mene bila uspješna. U godini koju je obilježila pandemija kronavirusa, svakako da nije bilo lako raditi. To su bili posebni uslovi, ali vjerujem da je Javni servis zajedno sa mojim kolegama uspio da zaokruži ovu godinu, kao i da od naredne godine kreću novi izazovi", kazala je Mašulović.

                           


Ovo priznanje je jako bitno, kako je ukazao dopisnik godine Boban Obradović iz MNE SPORT televizije, posebno iz razloga što dolazi od kolega.
"Bez obzira na ovakve uslove, vidjeli smo izuzetne ljude, fantastične novinare, koji su decenijama u ovom poslu. Što se tiče godine iza nas, i iza i ispred kamera smo odradili dobar posao u nemogućim uslovima. Želim da čestitam svima, ovu nagradu doživljavam kao nagradu svih mojih kolega, jer svi su je zaslužili", kazap je Obradović.

Doktorandkinja Fakulteta za sport: Crnogorci uskoro viši od Holanđana?

Uz poštovanje mjera NKT-a upriličena je i dodjela diploma studentima, koji su ove godine završili svoje studije. Tako je i doktorand Fakulteta Marina Vukotić svoje doktorske studije završila u roku od tri godine.
"Ja bih na početku istakla da je za nas veliki benefit da  možemo da studiramo i upišemo doktorske studije ovdje, na svom matičnom fakultetu. Za mene je bio izazov upisati doktorske studije na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje. Tri godine je dug period, bio je veliki izazov ali ja sam, evo, jedan od primjera da ukoliko se trudimo i radimo možemo negdje i u roku da završimo", istakla je Vukotić.
Vukotić, inače i akademski radnik, doktorirala je na temu odnosa tjelesne visine adolescenata u Crnoj Gori u ognosu na druge države.
"Značajnim za ovu temu, kada su u pitanju prediktori i parametri, su se pokazale razlike kod crnogorske populacije kada je regija u pitanju. Stoga mogu istaći da smo došli do jednog sekularnog trenda  i da se negdje pokazala ta razlika u južnom dijelu Crne Gore. Stoga, u narednom periodu očekujem da ćemo reći da su Crnogorci visočiji od Holanđana", navela je Vukotić.

 

Podijeljene diplome studentima

Foto

Na svečanosti su uručene i diplome studentima koji su završili studije u ovoj godini, na studijskim programima : Fizička kultura i zdravi stilovi života i Sportski novinari i treneri.

Riječ je o sljedećim studentima osnovnih studija: Kristina  Lečić, Katarina Tomović, Lazar Garčević, Ivica Šćekić Ivica, Eldar  Ahmetović , Batrić Premović, Filip Adžić, Ana Milačić, Dragoslav Bajović, Jovanka Babić, Igor Šćekić, Matija Stanjević,  Jelena Lopušina, Lejla Kordić, Nikolina Golović, Nemanja Grabovica, Jovana Peković, Miljana Potparić, Denis  Hadžimahović, Goran  Vujačić , Zuhra Šabović, Katarina Raičević, Stefan Ivanović, Rade Đoković, Nikola Ristić, Milija Vuletić, Tina Begović, Božidar Popović, Nikola Čukić,  Teodora Roganović,  Olivera Perišić, Aleksandra Furtula, Slađana Martinović, Marija Šćekić,

Potom, tu su i studenti specijalističkih studija: Jole Knežević, Slobodan Mešter, Radoš Tadić, Stefan Bardak, Marko Marušić, Suto Topuzović, Filip Jokić, Vanja Popović, Lidija Đuričić, Bojana Marković, Bojan Femić, Maja Mugoša, Vladimir Vrbljanac , Milica Pejović, Aleksa Zajović, Tamara Đukić, Slavko Đurić, Aleksandar  Popović.

Diplome su uručene i studentima postdiplomskih magistarskih studija:  Ivanu  Vukoviću i Gordani Nikolić, kao i postdiplomskih doktorskih studija,  Marini  Vukotić.

 

Medijske objave:

https://www.mladiniksica.me/urucene-diplome-najboljim-sportistima-i-studentima/

https://mina.news/mina-sport/radovic-cast-biti-sportista-crne-gore/

http://rtcg.me/sport/ostali-sportovi/304099/radovic-cast-biti-sportista-crne-gore.html

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/497073/urucene-diplome-na-fakultetu-za-sport-i-fizicko-vaspitanje

https://www.portalanalitika.me/clanak/radovic-cast-je-biti-izabran-za-najboljeg-sportistu-crne-gore

https://fosmedia.me/sport/ostali-sportovi/usn-urucilo-nagrade-radovic-cast-je-biti-sportista-crne-gore

https://www.rtnk.me/me/dru%C5%A1tvo/udru%C5%BDenje-sportskih-novinara-uru%C4%8Cilo-nagrade-najboljima/

https://mnemagazin.me/2020/12/22/usn-urucene-nagrade-sportisti-godine-najboljem-novinaru-i-najboljem-mladom-novinaru/

https://usncg.me/proglasen-najbolji-sportista-crne-gore-u-2020-pocasti-filipu-radovicu/

http://kolektiv.me/170074/radovic-je-sportista-godine-cast-mi-je-nagrada-ce-biti-podstrek

 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 836