Održan onlajn sastanak tima projekta koji treba da ojača zapošljavanje studenata prava kroz praktično obrazovanje




Na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore je juče, 8. februara 2021. godine, održan  sastanak menadžment tima projekta “Pravne klinike u službi ranjivih grupa: jačanje zapošljavanja pravnih studenata kroz praktično obrazovanje – ENEMLOS“ 
 
Na sastanku su razmatrane aktivnosti u narednom periodu, predlog za produženje projekta za godinu dana zbog nemogućnosti realizacije pojedinih aktivnosti zbog epidemije covid19, izvjestaj o javnim nabavkama opreme i literature, kao i saradnja u okviru projekta sa Centrom za međunarodnu pravnu saradnju iz Haga.
 

Podsjećamo, primarni cilj projekta je osiguranje veće zapošljivosti diplomiranih studenata prava u Crnoj Gori, primjenom najsavremenijih metoda u kliničkom praktičnom obrazovanju, kroz organizovanje živih klinika. Direktan kontakt sa živim klijentima na pravnim klinikama pružiće studentima priliku da se bave pravom tokom studija i poboljšaju svoje pravne vještine ne samo kroz simulirane procese i teorijske studije. Pripadnici ranjivih grupa direktno će imati koristi od realizacije ovog projekta, jer će dobiti besplatnu pravnu pomoć i zastupanje, što će takođe imati veći uticaj na ostvarivanje prava članova ovih grupa.

Pored crnogorskih partnera - Vrhovnog suda Crne Gore, Državnog tužilaštva, Advokatske i Notarske komore, Komore javnih izvršitelja  i Centra za posredovanje Crne Gore na realizaciji projketa uključeni su i inostrani partneri - Pravni fakultet u Zagrebu, Univerzitet Regents iz Londona, pravni fakulteti Univerziteta „Hasan Priština“ i Univerziteta „Kadri Zeka“, Univerzitet „Haxhi Zeka“, The Polish Legal Clinics Foundation, Advokatska komora Kosova i Osnovni sud Gnjilane.

Opredjeljeni budžet za projekat iznosi 696.441 €, od čega je za UCG izdvojeno 172.584 €.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.