Obilježavanje Nedjelje studenata na human način i poziv studentima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Pravnog, Ekonomskog i Fakulteta političkih nauka juče su tradicionalno dobrovoljno dali krv povodom Nedjelje studenata, u Zavodu za transfuziju krvi.

Predstavnici studentskih vijeća ova tri fakulteta smatraju da se ovakve akcije moraju češće organizovati te da bi odziv bio veći ukoliko bi se studenti stimulisali.

"Dogovorili smo se sa predstavnicima Zavoda za transfuziju krvi da ubuduće stimulišemo studente besplatnim ulaznicama za nacionalne parkove, popustima u raznim prodavnicama, knjigama ili kartama za bioskop ili pozorište", najavili su organizatori.

Oni kažu da se akciji "Pod crvenom kapom" odazvalo svega 12 studenata što, kako navode, nije na zadovoljavajućem nivou.

"Smatramo da je razlog za ovo više faktora. S obzirom na to da je u toku onlajn nastava, veliki broj studenata nije u Podgorici. Nadalje, prisutna je i pasivnost studenata što često navodimo kao veliki problem", dodali su oni.

Iz studentskih vijeća navode da su humanitarne akcije i akcije sličnog tipa neizostavan dio sadržaja koji se nudi studentima od strane studentskih organizacija.

"Naša volja da pokažemo humanu stranu mladih ljudi ostaje snažna i stoga ćemo nastaviti sa ovakvim akcijama", poručuju oni.

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.