Posjeta dekanke prof. dr Anete Spaić Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekanka Pravnog fakulteta UCG, prof. dr Aneta Spaić bila je u posjeti Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Tom prilikom, razgovarala je sa dekanom Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Zoranom Mirkovićem i drugim kolegama o budućim zajedničkim akademskim aktivnostima i  saradnji ove dvije institucije. 

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, koji je jedan od naјstariјih univerziteta na Balkanu, sa temeljima u prvoј polovini 19. veka, bio јe vodeća obrazovna i naučna institutuciјa u oblasti prava u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Okupljao je vrsne naučnike i predavače koji su obrazovali oko 50.000 diplomiranih pravnika i preko 2.000 magistara i doktora nauka. Studiјe ovog Fakulteta predstaljale su rasadnik naјprestižnijih stručnjaka, naučnika i nastavnika za cijelu bivšu Јugoslaviјu.

Danas, sa oko 9.500 studenata, jedan je od najvećih pravnih fakulteta u regionu. Fakultet ostvaruje naučno-istraživačke, nastavno-naučne i stručne aktivnosti u raznnim oblicima (projekti, kursevi za inovaciju znanja, stručno usavršavanje i osposobljavanje kadrova, savjetovanje, naučne i stručne rasprave, akademska i stručna saradnja s drugim institucijskim organizacijom i drugo). 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.