Posjeta predstavnica Erasmus+ kancelarije pravnim klinikama Pravnog fakulteta




Predstavnice kancelarije Erasmus + za Crnu Goru, gospođe Vanja Drljević i Rina Muhaj su posjetile pravne klinike Pravnog fakulteta.
U razgovoru sa koordinatorom Prof. dr Biljanom Đuričin i članom Projektnog tima Doc. dr Nikolom Dožićem su razgovarale o uključivanju projekta ENEMLOS, koji se podržava kroz Erasmus +, u novi ciklus Erasmus + programa, a koji r se odnosi na unapređenje inkluzije i različitosti u sistemu visokog obrazovanja u Crnoj Gori. Imajući u vidu da se preko projekta ENEMLOS pružaju pravne usluge za marginalizovane kategorije društva, doprinos i iskustvo ovog projekta će biti veoma korisno za unapređivanje novog ciklusa Erasmus+ programa u Crnoj Gori.
 
Ovom prilikom su predstavnice Erasmus+ kancelarije obaviještene o dosadašnjim kao i budućim aktivnostima projekta ENEMLOS i obišle su nove prostorije pravnih klinika, gdje su studenti primili i prve klijente iz ranjivih kategorija društva.
 
Projekat Pravne klinike u službi ranjivih grupa:poboljšanje zapošljivosti studenata prava putem praktičnog obrazovanja se već tri godine odvija uz pomoć Erasmus + programa izgradnja kapaciteta na polju visokog obrazovanja.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.