Sastanak sa neakademskim partnerima u okviru projekta ENEMLOS




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dana 19.10.2022 godine na Pravnom fakultetu je odrzan sastanak sa predstavnicima pravosudja koji ucestvuju u ENEMLOS projektu, a to su:Vrhovni sud, Vrhovno drzavno tuzilastvo, Advokatska komora, Notarska komora, Komora javnih izvrsitelja, i Centar za ARS.


Na sastanku su analizirane dosadasnje aktivnosti organa pravosudja u projektu ENEMLOS. Posebno se razgovaralo o predstojecim aktivnostima s obzirom da u posljednjoj godini projekta ce se raditi sa zivim klijentima i studenti ce uz pomoc akademskih i neakademskih mentora im pruzati pravne savjete. Takodje, se razgovaralo o planovima pojedinih partnera da se ukljuce u stalne obuke studenata tokom akademske godine u okviru rada na pravnim klinikama Pravnog fakulteta UCG. 
ENEMLOS je jedan od najvecih projekata na Pravnom fakultetu koji je podrzan u okviru Erasmus + izgradnja kapaciteta u okviru visokog obrazovanja koji se vec tri godine realizuje s ciljem da se pruzi prakticasn rad nasim studentima, kao i adekvatan i kvalitetan pravni savjet ranjivim grupa nasih gradjana.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.