Dodjelom sertifikata uspješno završen Jean Monnet projekat




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dodjelom sertifikata studentima druge generacije Jean Monnet projekta o unutrašnjem tržištu Evropske unije (Jean Monnet Module in law of the EU internal market) završen je projekat koji je trajao od 2020.  godine.

Fokus projekta je bio na nastavnom planu i programu koji je integrisan u kurikulum master studija iz oblasti poslovnog prava na Pravnom fakultetu, čime je obezbijeđeno sistematično sticanje znanja iz oblasti prava unutrašnjeg tržišta i brojnih pitanja u okviru njega, priprema mladih pravnika za predstojeće zahtjeve punopravnog članstva u Evropskoj uniji, kao i podsticanje razvoja akademske misli i istraživanja na ovom polju.

Tokom dvije godine master studija, studenti Poslovnog smjera su u okviru projekta pohađali nastavu na predmetima Pravo unutrašnjeg tržišta EU, Pravo konkurencije EU, Pravo zaštite potrošača, Pravo zaštite životne sredine i Poslovnopravna klinika, a mnogi od njih su istraživanje iz tema za master radove usmjerili ka pitanjima prava unutrašnjeg tržišta EU.

Projekat je obilježilo i održavanje dvodnevne Međunarodne naučne konferencije "Integrating the Western Balkans into the European Unions Internal Market - Challenges and Prospects" (Integrisanje država Zapadnog Balkana u unutrašnje tržište Evropske unije - izazovi i perspektive), koja je okupila domaće i međunarodne profesore sa dokazanim rezultatima u istraživanju pravne tekovine Evropske unije.

Autorski članci sa Konferencije su objavljeni u posebnom izdanju Zbornika radova Pravnog fakulteta, gdje će poslužiti kao značajan naučni i stručni materijal u daljem procesu istraživanja tema od značaja za evropski put Crne Gore i integrisanje država Zapadnog Balkana u unutrašnje tržište Evropske unije. Program integrisan ovim projektom će nastaviti da se sprovodi u okviru redovne nastave na master studijama iz poslovnog prava.

Projekat je podržan u okviru Jean Monnet programa, pod okriljem programa Erasmus+ Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizuelnu umjetnost i kulturu (EACEA) i trajaće tri godine.

Više o projektu MLEUIM možete pronaći na sajtu

https://www.mleuim.ucg.ac.me/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.