Konkurs za specijalističke studije




Konkurs za specijalističke studije

Prijava na konkurs za upis na postdiplomske specijalističke studije na Pravnom fakultetu UCG za studijsku 2023/2024. godinu, podnosiće se u četvrtak, 28. septembra 2023. godine, na šalteru studentske službe od 9 do 14h. Kandidati se moraju pridržavati utvrđenih termina za predaju dokumenata.

NAZIV ORGANIZACIONE JEDINICE

UNIVERZITETA/STUDIJSKOG PROGRAMA

     Broj studenata

 

             Pravni fakultet

140

Pravne nauke- Krivično pravni

80

Kriminalističko suprostavljanje savremenim oblicima kriminaliteta

60

 

Pravo prijave na konkurs za upis na specijalističke studije imaju kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita, iz  oblasti pravnih nauka, koji su osnovne studije započeli prije studijske 2017/18. godine, u skladu sa zakonom.

 

Upis se vrši na konkurentskoj osnovi u skladu sa prosječnom ocjenom ostvarenom na osnovnim studijama, nakon sprovedenog postupka rangiranja. Kandidati sa istom prosječnom ocjenom imaju pravo upisa pod jednakim uslovima. Kandidat za upis dužan je podnijeti prijavu i dokaze o ispunjenosti uslova.

Kandidati uz svojeručno potpisan formular za prijavu za upis na specijalističke studije Univerziteta Crne Gore (dobija se na šalteru), podnose i:

-original diplomu o završenim osnovnim studijama, odnosno uvjerenje o završenim osnovnim studijama studijskog programa Pravne nauke.

-dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika (odgovarajući sertifikat ili uvjerenje o položenim ispitima na osnovnim studijama).

-Kopiju biometrijske lične karte

Upis kandidata izvršiće se zaključno sa 4. oktobrom 2023. godine.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.