Sastanak partnera na projektu ENEMLOS




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Pravnom fakultetu u Podgorici je dana 12. oktobra, 2023  održan sastanak MB projekta ENEMLOS. Sastanku su prisustvovali, pored članova MB sa Pravnog fakulteta u Podgorici i članovi MB sa pravnih fakulteta iz Prištine, Peći i Gnjilana, članovi MB sa Pravnog fakulteta iz Zagreba i Fondacije Univerzitetskih klinika iz Varšave, kao i članovi neakademskih partnera iz Crne Gore I Kosova.

Sastanku je prisustvovao i prof. dr Artan Dërmaku, rektor Univerziteta u Gnjilanu.

Sastanak MB projekta ENEMLOS je ispred Pravnog fakulteta u Podgorici pozdravio prodekan za međjunarodnu saradnju prof. dr Vladimir Savković.

Na sastanku su izvještaje podnijeli prof. dr Biljana Đuričin i dr Juraj Brozović. O radu pravnih klnika na pravnim fakultetima su govorili doc. dr Nikola Dožić, prof. dr Bedri Peci, prof. dr Sabiha Shala i prof. dr Dukadjin Leka.

Ovo je poslednji sastanak MB jer se projekat ENEMLOS završava 16. novembra 2023 godine. Svi akademski partneri su ispunili ciljeve projekta, rade sa živim klijentima, sarađuju sa neakademskim osobljem i studenti pružaju ranjivim grupama i ostalim građanima besplatnu pranu pomoć.

Inače, projekat ENEMLOS je podržan u okviru programa Erasmus+ unapređenje kapaciteta na polju viskog obrazovanja. Uz ostvarivanje svih preduslova koji su do sada ispunjeni, pravne klinike će biti prepoznatljivo obilježje Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.