Radionica za studente: Čarobne riječi za ChatGPT: Kako dobiti savršene rezultate




Radionica za studente: Čarobne riječi za <span class="CyrLatIgnore">ChatGPT</span>: Kako dobiti savršene rezultate

Ekonomski fakultet Podgorica u saradnji sa Crnogorskim udruženjem za vještačku inteligenciju (MAIA) organizuje prvu radionicu za studente, na temu: Čarobne riječi za ChatGPT: Kako dobiti savršene rezultate.

U okviru radionice, član udruženja, Miodrag Vujković će studentima pokazati kako da zadaju pametne promptove i dobiju odlične tekstove i vizuelni sadržaj, koji im može pomoći u procesu učenja i priprema prezentacija. Studenti će nakon radionice biti spremni da, poštujući etičke i akademske principe, koriste jezičke modele i alate generativne vještačke inteligencije, za konzistentne rezultate, od pisanja kreativnih priča do dizajniranja slika za društvene mreže.

Generativni alati vještačke inteligencije predstavljaju revolucionarni alat za studente svih disciplina. Osim što omogućavaju brzo generisanje kvalitetnih tekstova i vizuelnog sadržaja, oni pružaju studentima mogućnost da prošire svoje kreativne granice i unaprijede svoje vještine.

Za marketing eksperte, programere i profesionalce različitih industrija, ovi alati znače transformaciju pristupa kreiranju sadržaja i planiranju poslovnih strategija. Od preciznijeg targetiranja publike do bržeg razvoja prototipa za nove ideje, AI alati postaju ključni faktor za unapređenje marketing kampanja, razvoj softvera i automatizaciju procesa. Ovi alati ne samo što ubrzavaju procese, već i doprinose kvalitetnijem donošenju odluka zasnovanih na analizi podataka i predviđanjima.

Kroz korišćenje generativnih AI alata, pejzaž organizacije i planiranja poslovnih procesa doživljava fundamentalne promjene. Kompanije sada mogu da se oslone na AI za efikasnije upravljanje resursima, bolje razumijevanje potreba korisnika i brže reagovanje na tržišne trendove. Osim toga, AI mijenja i pejzaž učenja unutar organizacija, omogućavajući personalizovanije obuke i prilagođavanje kurseva individualnim potrebama zaposlenih. Ovo otvara put ka kontinuiranom usavršavanju i prilagođavanju novim tehnologijama i promjenama u poslovnom okruženju.

Radionica je otvorena i za studente Pravnog fakulteta.

Radionica će se održati u četvrtak u 10:35h na Ekonomskom fakultetu u sali 002.

Prijave za radionicu vrše se popunjavanjem prijave na ovom LINKU.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.