Saradnja sa Centrom za rad i obuku sudija - u okviru Jean MonnetKatedre




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prof. dr Vladimir Savković i Doc. dr Nikola Dožić održali su sastanak sa predstavnicima Centra za obuku i rad sudija, Mašom Adžić I Ljiljanom Lakić, predsjednicom Upravnog odbora Centra, povodom zajedničke aktivnosti na projektu Jean Monnet Chair in Law of the EU Internal Market - CLEUIM.

Na sastanku je bilo riječi o uspostavljanju zajedničke saradnje pod okriljem CLEUIM projekta, u okviru kojeg će vodeći predavač na Jean Monnet katedri, prof. dr Vladimir Savković i drugi profesori angažovani u projektu, održati obuke polaznicima Centra za obuku i rad sudija na više različitih tema koje tretiraju pravo unutrašnjeg tržišta EU.

Projekat se realizuje sa ciljem jačanja kapaciteta crnogorske pravne sfere za ispunjenje uslova koji proizilaze iz pregovora Crne Gore sa EU, ali i koji će tek proizići iz punopravnog članstva. U okviru projekta će biti održano nekoliko obuka koje će polaznicima pružiti znanja iz oblasti prava unutrašnjeg tržišta EU, prava konkurencije EU, prava zaštite potrošača EU, prava zaštite životne sredine EU i mnoga druga.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.